Radboud Universiteit stuurt pedofiele student weg

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Een student orthopedagogiek van de Radboud Universiteit is verwijderd van de studie wegens zijn pedofilie. Het gaat om Norbert de Jonge, die zich als secretaris inzet voor de recent opgerichte pedopartij PNVD. Volgens de universiteit heeft hij zich niet alleen als lid van de PNVD geprofileerd maar ook als pedofiel in de media en op de faculteit. De universiteit vindt dat hij als pedofiele student orthopedagogiek “inbreuk doet op het vertrouwensklimaat tussen volwassene en kind”.

Dit is natuurlijk te gek voor woorden. Zolang hij geen strafbare feiten heeft gepleegd en verder gewoon functioneert mag hij wat mij betreft studeren wat hij wil. In Nederland is het nog altijd “onschuldig tot het tegendeel bewezen is”.
We verwijderen toch ook geen heterosexuele mannen van de opleiding gynaecologie zuiver en alleen omdat men bang is dat ze niet van de vrouwelijke patiënten af kunnen blijven?

Hij heeft al aangegeven dit juridisch aan te gaan vechten. Grote kans dat hij wint.

Reacties (10)

#1 Maarten

En, zou jij je kind voor een onderzoek naar de universiteit sturen als je wist dat het onderzoek mogelijk door een pedofiel gedaan zou worden?
Nee toch? Dus moet de uni dit besluit nemen, ze kunnen niet anders.

 • Volgende discussie
#2 Joost

Nee, misschien denken ze dat het niet anders kan, maar volgens mij mogen ze het niet.

Zou jij je dochter/vrouw naar een gynaecoloog sturen als je wist dat de mogelijkheid bestond dat hij zijn handjes niet thuis zou kunnen houden?

Zou jij door een homofiele dokter onderzocht willen worden?

Zo kunnen we wel doorgaan…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 BartB

functioneerT

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Joost

ThankS! :-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 knut

Shit! wil jij zeggen dat heterosexuele relaties net als pedofiele verboden zijn? Geen wonder dat de politie niet aan het boevenvangen toekomt, veelteveel zedendelicten! ;)

Jouw quote tav (on)schulig tottegendeel heeftbetrekkingop strafrecht. Daarvan is hier geen sprake. Een zekere vorm van discriminatie wel maar daarentegen was hij aan het studeren voor een functie als orthopedagoog en da’s een vertrouwensfunctie. Gezien zijn uitspraken zal hij deze rol niet kunnen vervullen en derhalve voldoet hij niet aan de toelatingseisen voor deze opleiding.Ik denk dat ze een sterke zaak kunnen hebben en mocht hij winnen dan zal dat obv bijv een procedurefout zijn.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Joost

Pedofiele relaties zijn niet verboden. Pedosexuele zijn dat wel. Dat onderscheid schijnen de meesten niet te kunnen maken.
Pedofilie is niet iets waar je iets aan kunt doen…

En volgens mij is “onschuldig tot…” hier ook van toepassing. Als hij dit juridisch aanvecht denk ik dat een rechter dit ook zal aanhalen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 knut

Pedofilie is niet iets waar je iets aan kunt doen…? Als ik een poging mag wagen.. castratie? gooit de hormoonhuishouding lekker door de war dus onderbewuste drang wordt verholpen. Mogelijk komt dan een pshychisch afwijking naar boven maar dat is in elk geval geen pedofilie. (wees gerust: gaat nooit gebeuren want wodt geklassificeerd als lijfstraf ipv medische behandeling) ;)

“Pedofiele relaties zijn niet verboden.” Ik denk als een 50-jarige vent het met jouw 8-jarige dochter aanlegt (puur platonisch) en het lijkt wederzijds, zelfs dan nog kan jij de rechter ertoe bewegen die vent een benaderingsverbod op te leggen. Ik ben geen rechtsgeleerde maar verwacht dat dit wel verboden kan worden, bestraffen is wat anders..

N.B. ik blijf erbij dat zo’n vent niet aan de (impliciete) toelatingseisen voor de opleiding voldoet. En dat heeft hij achtergehouden bij zijn aanmelding en dus kan hij er nu afgegooid worden net als een vwo-er die opeens blijkt niet geslaagd te zijn.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Birds Eye

Eerst castereren en dan op de opleiding zuidpoolonderzoek zetten, de viezerik! De schoft is wel pedofilie en alle denominaties aan het promoten. Alleen dat heeft al gevolgen voor andere zieke geesten die nu denken dat kinderen al een volwassen eigen wil hebben. Schofterige schande is het!

Trouwens die opmerking hierboven óf je behandeld wilt worden door een homosexueel, is ook geen toonbeeld van zuivere hersengroei. Jij hebt heel wat meer zelfbewustheid dan een kind, plus homosexualiteit is niet ziekelijk.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Joost

@Knut: hij heeft niks achtergehouden. Hij heeft in het verleden al aangegeven pedofiel te zijn. Dat was nooit een probleem, tot de recente media-aandacht.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 mescaline

Wat Spuyt zegt. Alles.

 • Vorige discussie