QvdD: Wijkbewoners vonden haar top

“Ze heeft een breed gevoel wat mensen bezighoudt, stelt de juiste vragen en kijkt in zo’n wijk naar de juiste zaken – en echt niet op zo’n welzijnswerkachtige manier. Wijkbewoners vonden haar top ondanks het gelazer met het geld.”

Jan Jans, projectleider wijken van de gemeente Arnhem in De Volkskrant over de afgetreden minister Vogelaar. Ook uit andere wijken niets dan goeds over de in Den Haag zo vaak bekritiseerde minister.

 1. 2

  Ook het LSA (Landelijk Samenwerkingsverband Aandachtswijken) is niet zo blij met het vertrek van Vogelaar (zie deze verklaring).
  Het ziet er naar uit dat de bewoners van al die wijkenb dik tevreden waren en vonden dat Ella wel degelijk goed naar hen luisterde.

  Dat is dus niet de bedoeling. Ik herinner aan Balkenende, die in een radio- interview zei dat luisteren en uitvoeren niet hezelfde is.
  En Bos die bij de presentatie van het regeerakkoord zei dat luisteren naar de samenleving niet zoiets is als “u vraagt en wij draaien”.

  Ella Vogelaar heeft overla naar geluisterd, behalve naar Balkenende en Bos.

 2. 6

  @4: Dat met die boot vind ik niet zo een probleem en ik zit nog wel bij die corporatie. Shit happens, we leven niet in een centraal geleide planeconomie. Als de verantwoordelijken nu maar wel optieven; wie risico’s neemt, moet ook de consequenties aanvaarden als het fout gaat.

 3. 8

  @6

  Niet zo’n probleem???? Kosten die de aanvankelijke raming met een factor 30 te boven gaan????

  Er zijn geen woorden voor zulke incompetentie. Iedereen daar moet een mongool zijn: de planner, de inkoper, de financiële controle, de toezichthouder en, tenslotte, de minister.

  ?200.000.000, dat is twee keer zoveel als de A’dam Arena! En denk maar niet dat het dan klaar is, ?200.000.000 is waarschijnlijk ook een optimistische schatting.

  Moet wel een leuk hotelletje worden. Ik wed dat ze met dat geld daadwerkelijk een prachtwijk hadden kunnen maken van zo’n schotelbuurt.

 4. 9

  @8: Bij Woonbron weten ze niet wat sunk cost fallacy is, dat is wel duidelijk. De top daar moet worden vervangen. Maar Vogelaar moet vooral niet corporaties gaan micromanagen.