Quote van de Dag: Productieve homo’s

“Maar waarom mijdt dan zo’n dertig procent van de mensen die nog in de kast zitten gesprekken over hun privé-leven? Waarom zet twintig procent van hen bewust geen foto van de partner op het bureau?”

“Wie altijd op zijn hoede moet zijn, voelt zich minder prettig. Is daardoor vaker ziek of afwezig. Uit onderzoek blijkt dat homo’s die op hun werk uit de kast gekomen twintig tot dertig procent productiever zijn.”

Staatssecretaris Heemskerk vraagt zich af of LGBT-vriendelijk beleid Nederlandse bedrijven concurrentievoordeel kan opleveren.

 1. 1

  Ah! Lekker jezelf zijn en je werkt als een tierelier.
  Kan het CPB niet een becijferen hoeveel productiviteitsrendement er te behalen valt per bevolkingsgroep die “altijd op zijn hoede moet zijn”?

 2. 2

  Ik ben kontra-produktief, niet homofiel en verberg dat niet.
  Maar dit betekent dus dat niet homofiele mensen minder produktief zijn ?
  Want dat kun je er ook uit halen.
  De meesten zijn helemaal niet zo produktief en daar hangt ook nog eens een prijskaartje aan.
  Veel mensen worden niet gewaardeerd en krijgen onder betaald en moeten anderen voor zich laten onderhandelen over betre loon- en arbeidsvoorwaarden.

 3. 3

  @2: Nee, als je iets te verbergen hebt, ben je minder productief. Dat betekent dat hetero’s die CDA stemmen productief zijn (die hebben immers niets te verbergen), terwijl linkschmensen lanterfanten (die lopen immers zo moeilijk te doen over hun privacy).

 4. 4

  Ik stem (helemaal) niet meer. M’n privacy stelt weinig voor. Vrijheid ook niet. Maar ik ben nog wel een beetje trots op het laatste beetje vrijheid en privacy. Werken is een gunst, een kadootje, geen recht.