Quote van de Dag: Achterhoedegevecht

“Het was ook de avond waarop ik constateerde dat Geert Wilders een achterhoedegevecht levert. Nederland is al veel verder met de integratie van migranten dan hij zelf gewenst had, vooral in de grote steden. Het is mijn overtuiging dat hij een overgangsfiguur is.”

Volgens Minister Van Middelkoop is Nederland veel verder met de integratie dan Wilders veronderstelt. Als bewijs ziet hij de reactie van moslims op Fitna. Er gebeurde niets.

 1. 1

  Standaard politieke respons. In plaats van naar de burger luisteren en eindelijk eens iets gaan doen aan de problemen waar we elke dag last van hebben wordt eigenlijk weer gezegd dat de burger het gewoon niet snapt.

  Vandaag bleek weer dat Wilders nog steeds gelijk heeft gezien de dhimmitude actie van een gevangenis om iedereen halal voedsel te serveren.

 2. 3

  Tot nu toe beperkt die “islamisering van Nederland” zich tot boerkini’s en halal eten in de gevangenis. Ik begin me steeds meer af te vragen WTF toch het probleem is waar sommige mensen, zoals @1 mee zitten. “dhimmitude” doe normaal man.

 3. 6

  @5, daarmee geef je geen antwoord op de vraag. In 3 stel je dat de islamisering zich tot nu toe beperkt tot 2 dingen welke voor jou niet meetellen, wanneer telt het voor jou dan wel?
  Wanneer kom jij dan wel in het geweer?

 4. 7

  @Hockey: Wanneer zou jij besluiten roodharigen het land uit te gaan gooien? Wat zouden ze moeten doen? Wanneer kom jij in het geweer?

  Ik heb zo’n idee dat je vraag voor @jvdheuvel hem een beetje zo in de oren klinkt. Bij mij wel. Totaal onbeantwoordbaar, omdat “ze” nog niets gedaan hebben dat aan hen als groep kan worden toegeschreven.

 5. 8

  Wat een kromme vergelijking weer. Ik wil graag eens weten wanneer jullie eens in het geweer komen als onze cultuur en normen en waarden weer eens worden verkwanseld voor de gebruiken van de moslim. Wanneer zeggen jullie tot hier en niet verder?

 6. 9

  @8: Lekker objectieve vraag al weer: “Ik wil graag eens weten wanneer jullie eens in het geweer komen als onze cultuur en normen en waarden weer eens worden verkwanseld voor de gebruiken van de moslim.”

  Mijn normen en waarden zijn nog niet verkwanseld, en al helemaal niet voor de moslims. Wilders komt een heel end, omdat die gelijke berechting ongeacht achtergrond wil afschaffen. Dat gaat dan wel tegen mijn normen en waarden in en dan kom ik in het geweer.

 7. 10

  Die “kwestie” van dat halal eten geeft volgens mij duidelijk waar die zogenaamde “islamisering” over gaat; helemaal nergens over.

  Daar maken mensen zich druk over. Om dit soort lul redenen helpt die Wilders aanhang de Nederlandse reputatie EN de Nederlandse maatschappij naar de klote.

 8. 11

  Hear hear @Jan Jaap. Wilders roept dat moslims de verlichting nog niet hebben meegemaakt. En daarom wil hij de westerse verlichting bij het grofvuil zetten.

  Misschien moet hij zich eens in het concept verdiepen.

 9. 12

  @8 Ik wil graag eens weten wanneer jullie eens in het geweer komen als onze cultuur en normen en waarden weer eens worden verkwanseld voor de gebruiken van de moslim.

  Die vraag is suggestief en veronderstelt dat dit ‘verkwanselen’ nu reeds aan de gang is. Dat is onjuist.

  Maar om toch een antwoord te geven: ik persoonlijk kom in het geweer op het moment dat mijn vrijheden worden ingeperkt om het een andere minderheid (religieus, ethnisch, technocratisch of welke minderheid dan ook) naar de zin te maken. Dat gebeurt nu niet (in ieder geval niet op de manier die jij en Geert Wilders suggereren).

  En om op dat voorbeeld waar je op blijft hameren in te gaan: dat gevangenen halal eten zouden krijgen beperkt mijn vrijheden niet, en het beperkt ook de vrijheden van gevangenen niet (die hadden namelijk sowieso geen keuzevrijheid betreffende het eten – het is niet zo dat gevangenen nu iets niet mogen wat ze eerder wel mochten). Het is een compleet non-issue.