Quote van de Dag: Nog zes miljard te weinig

[qvdd]

“Fijn dat in tijden van enorme bezuinigingen niemand wil beknibbelen op onderwijs. Maar niet bezuinigen is niet voldoende. Realisatie van de top vijf ambities vraagt grote investeringen. De top-kennislanden besteden in verhouding, per 16 miljoen inwoners dus, (publiek en privaat) vijf tot zes miljard euro meer dan Nederland. D66, GroenLinks en de VVD leggen de financiële lat op 2,5 miljard extra . De SP en de ChristenUnie volgen met 1,5 en 1,35 miljard. De PvdA en de CDA noemen helaas nog geen concrete bedragen, al spreken ze wel de intentie uit in onderwijs te investeren.”

KNAW-voorzitter Robbert Dijkgraaf en Louise Fresco, lid van diezelfde club en kroonlid van de SER, kunnen in de papieren NRC maar matig enthousiast worden over de kennisparagrafen van de partijprogramma’s. Niet alleen is er onvoldoende geld, de visie ontbreekt ook:

“Kennis is niet alleen belangrijk in de utilitaristische en ideologische zin, als middel tot economische groei of voorwaarde voor integratie. Zonder kennis is er geen beschaving en geen geschiedenis.”

Reacties zijn uitgeschakeld