Quote van de Dag: Torture

“Our country for the first time in my life time has abandoned the basic principle of human rights. We’ve said that the Geneva Conventions do not apply to those people in Abu Ghraib prison and Guantanamo, and we’ve said we can torture prisoners and deprive them of an accusation of a crime to which they are accused.”

Aldus de Amerikaanse oud-president Jimmy Carter in een interview met CNN. Volgens Carter heeft de regering van Bush de internationale standaard van mensenrechten verlaten.

 1. 2

  Natuurlijk wij wisten het al lang. Maar wat als Bush weer eens in het nieuws komt met ‘wij martelen niet’? Dan is zo’n uitspraak van Carter een goede mogelijkheid om dit beeld te corrigeren. Het is soms gekmakend dat elke uitspraak van Bush nieuws is, zonder dat er gekeken wordt naar het waarheidsgehalte van die uitspraak. Daar kunnen media ook niet zoveel aan doen, dus maken ze (gelukkig) dankbaar gebruik van Carter om tegenwicht te bieden.

 2. 3

  “Het is soms gekmakend dat elke uitspraak van Bush nieuws is, zonder dat er gekeken wordt naar het waarheidsgehalte van die uitspraak.”

  Dat gebrek aan waarheid lijkt me het juist tot nieuws maken.

 3. 5

  Soms is het belangrijk dat de waarheid ook als waarheid erkent wordt. Er is tegenwoordig een vervelende trend dat de waarheid niet waar is zolang je hem niet erkent. Daarom waardeer ik deze uitspraak zeker wel.

  Te vaak verbaas ik mij erover dat de media een waarheid pas als waarheid durven te brengen als die wordt toegegeven. Vaak terwijl iedereen het al lang weet. Een soort van “neutraliteit”die onwenselijk is.

 4. 6

  Na net de docu ‘Taxi to the dark side’ gezien te hebben op TV.. ja, misschien weet je het allemaal inmiddels wel. Maar het geeft wel een heel precies beeld van hoe en wat er gedaan is en gebeurd. Ik ben niet vaak echt gewoon boos, of echt bezorgt dat het echt goed fout is. Maar op dit moment wel.

  Zoals de docu ook afsluit met de woorden van een van de onschuldige mensen die gemarteld is door de amerikanen; zelfs de bewakers zeiden tegen hem dat als je geen terrorist was toen je er binnen kwam, je er nu zeker een zou zijn geworden.

  Geen wonder dat zo’n groot deel van de wereld het westen haat, en met goed recht. Jezus daar kan geen Moslim terrorist bijna tegenop zeg (tja ook niet waar, even erg). Wie denkt dat we verlicht zijn voorbij de middeleeuwen heeft het mis.. de meeste dingen komen rechtstreeks uit de inquisitie!

  http://www.taxitothedarkside.com/

  Hij zal wel op uitzending gemist komen als je hem gemist hebt. Zeer indrukwekkend en het maakt je gewoon moedeloos en kwaad.

 5. 7

  Ons land heeft dat ook al lang gedaan. “Innocent till proven guilty”, right to a fair trial…

  Hiermee breken we onze eigen wet want we hebben ook meegedaan met de European Convention of Human Rights.

  [Ik heb het over het onvermogen van ons juridisch systeem om juridisch missers te accepteren – Lucia de Berk, Kevin Sweeney, Ina Post, … je kunt een hele tijd doorgaan]

  De nederlanders zijn doorgaans net zo zelfingenomen als hun juristen en politici en zien het niet eens, hoewel de rest van de wereld het allang al weet!