1. 1

  Wilders radicaliseert sneller dan de Hofstadgroep…

  Een quote gejat van een reageerder van Sargasso. Maar wel een ware quote.

  Maar dat zijn uitspraken nu zelfs De Winter te bar worden zegt volgens mij wel wat.

 2. 3

  Die quote is wel grappig, maar natuurlijk niet waar. Tenminste, er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat Wilders aanslagen beraamt, of granaten in huis heeft.

 3. 4

  @Dave:

  Waarom zou Wilders aanslagen beramen of granaten in huis hebben ? Dat zijn immers praktijken van (gewetenloze) mensen die geen toegang hebben tot de politieke arena. Radicalisering en gebruik van geweld zijn niet dezelfde dingen.

 4. 5

  Iedereen heeft nu wel iets over Wilders te zeggen (waarbij ik het eens ben met ASH #2), maar op één of andere manier houden de premier en zijn twee knechten de kaken stijf op elkaar.

  Vogelaar heeft iets gezegd, Verhagen heeft iets gezegd, maar zou het niet meer indruk maken als Balkenende zich eens liet zien hierover?

 5. 9

  @3 Radicalisering en geweld gebruiken zijn niet hetzelfde. Je kan ook radicaliseren zonder geweld te gebruiken. Ik mag dan wel dyslectisch zijn, maar sta wel eens verbaast van het gebrek aan kennis over de betekenis van woorden bij sommigen. :p

  @anderen over bos, Mr. Potter en de rest,
  Waarom moeten ze perse reageren? Wilders wil aandacht, daarom doet hij zulke uitspraken. Iedereen gaat er de heletijd keihard op in. Eindelijk eens juist dat somigen niet elke scheet niet Wilders laat omdat hij 1 dag niet in de media is geweest niet meteen de volle aandacht aan geven.

  Wat Wilders doet heeft geen fuck te maken met het land regeren. Laatste waar we denk ik behoefte aan hebben is dat het hele kabinet, de hele regering altijd maar op Wilders moet gaan reageren in plaats van de te regeren. Dan heb je het land al aan die zot overgeleverd. Daarnaast heeft hij zijn uitspraken gedaan in een krant, niet in de kamer. Er is al vanuit het kabinet gereageerd en dat vind ik eigenlijk jammer. Zo danst iedereen Wilders zijn dansje mee. Ook wij met zijn allen. Wilders wil mensen tegen elkaar opzetten om zo meer macht naar zich toe te trekken en het lukt hem verdomt goed.

  Ook wordt alles weer eens door elkaar gehaald.. (zie reactie 8). Wilders uitspraak over de Koran wordt gelinkt aan die ex-moslim, wordt gelinkt aan bos. Ipv zijn uitspraak gewoon los te zien als de zoveelste -helaas erg succesvolle- pogin weer eens in de media te komen. Weer iedereen zijn dansje te laten dansen.

  Vroeger sloten we gevaarlijke gekken op, nu laten we ze de politiek in en draait het hele media circus om hun mening.

 6. 11

  @Abhorsen. Heb ik beweerd dat radicaal en geweld hetzelfde zijn? Wel is het zo dat geweld een vrij radicale methode is. Verder ben ik het wel met je eens hoor.

  @Neejij. Iedereen heeft in Nederland in principe toegang tot de politieke arena, behalve nationaal-socialisten. Kies je voor geweld, dan is dat niet omdat je buitengesloten wordt, maar omdat je dat een effectievere methode vindt.

 7. 12

  Wilders is altijd al radicaal geweest. Zo kan ik mij een quote herinneren uit een interview met HP de Tijd, waar hij op een verkapte manier oproept tot rassenrellen.

  “Maar ik wil er wel iets aan toevoegen. Mocht het ooit tot rellen komen, wat ik dus echt niet wil, dan hoeft daarvan niet bij voorbaat een negatieve werking uit te gaan. Met die rellen schudt de samenleving de politiek wakker en dwingt haar alsnog daadkrachtig in te grijpen, voordat het echt te laat is.”

 8. 13

  Ik vermoed dat De Winter een sterke nationalistische partij in Nederland wil vergelijkbaar met Vlaams Belang. Oud-LPF’ers en aanhangers van Pastoors vinden Wilders te radicaal en willen dus niet met hem samenwerken. De Winter wil, denk ik, dat LPF, Pastoors en Wilders samengaan in een grote partij.

  De Winter heeft er geen belang bij om salonfähig te worden. Het Vlaams belang krijgt 1/3e van de stemmen in Vlaanderen.

 9. 15

  @13: Ja 1/3e van de stemmen hebben is op zich leuk, maar ik neem aan dat hij er toch ook een keer iets mee wil doen (anders dan de andere partijen tot elkaar veroordelen en daarmee het beleid frustreren)? Als hij salonfaehig wordt, kan hij misschien zelf eens een keer meeregeren, of boven die 1/3e uitgroeien (en dan meeregeren).

  Ik kan me wel wat voorstellen bij de tegenstelling tussen VB en nederlands rechts. Het VB discrimineert minder, die willen dat alle nietvlaamsen in vlaanderen zich aanpassen en afleren om frans te spreken.
  De nederlandse nationalisten discrimmineren een stuk meer: Zij richten zich uitsluitend op moslims en willen die liever het land uitgooien dan assimileren.