1. 1

  Gelukkig zet iemand zich nog in voor een perfecte samenleving, waarin iedereen die niet aan de norm voldoet ongewenst is!

  (dat is namelijk de Nederlandse traditie en samenleving?)

 2. 2

  Nou las ik dit vrijdag al maar met een andere volgorde van de tekst waardoor een ander beeld naar voren kwam.

  Stentor:

  “Ons reguliere publiek vindt het aanstootgevend. Daar moeten we rekening mee houden”, zegt zwembaddirecteur Hans Meijer. “Dat geldt bijvoorbeeld ook voor mensen met obesitas. Voor hen hebben we aparte uurtjes.

  Let even goed op de punt na Hans Meijer. Daar ontbreekt namelijk een stuk informatie namelijk dat er is verzocht of mevrouw op het speciale allochtonen uur wil komen. Het zwembad heeft namelijk speciale uren voor speciale groepen bezoekers. Voor allochtonen, prakinson, nudisten en vervolgen we de tekst van de stentor.”Dat geldt bijvoorbeeld ook voor mensen met obesitas. Voor hen hebben we aparte uurtjes.”

  In Turbantia staat:

  Afgelopen week is daarom een vrouw in boerkini het bad uitgestuurd. ,,Andere bezoekers nemen er aanstoot aan. Zwolle is nog niet rijp voor de boerkini”, aldus Meijer. Volgens de directeur is iedereen welkom in het zwembad. ,,We hebben speciale openingsuren voor allochtonen, voor mensen met obesitas of Parkinson of naaktzwemmers. Iedereen mag bij ons komen zwemmen, maar niet tijdens de reguliere openingstijden.”

  Ik zeg als iemand in volledig pak mag zwemmen mag je ook in adamspak komen. Zelfde uiterste. Wat dat betreft is dit zwembad gewoon consequent.

  Erg jammer dat de tekst van Stentor weer de wereld rond gaat.

 3. 3

  ”Iedereen mag bij ons komen zwemmen, maar niet tijdens de reguliere openingstijden.”

  Maar dit is wel de oplossing! Iedereen mag van alles maar niet op de reguliere momenten.

  – Iedereen mag naar het postkantoor, maar niet tijdens de reguliere openingstijden.
  – Iedereen mag naar school, maar niet tijdens de reguliere openingstijden.
  – Iedereen mag naar het werk, maar niet tijdens de reguliere openingstijden.
  – Iedereen mag naar het voetbalstadion, maar niet tijdens de reguliere openingstijden.
  – Iedereen mag naar de snackbar, maar niet tijdens de reguliere openingstijden.
  – Iedereen mag stemmen, maar niet tijdens de reguliere openingstijden.
  – Iedereen mag belasting betalen, maar niet tijdens de reguliere openingstijden.
  – Iedereen mag autorijden, maar niet tijdens de reguliere openingstijden.
  – Iedereen mag opstaan en wakker worden, maar niet tijdens de reguliere openingstijden.

  Ik zit zo eens te rekenen hoeveel mensen er van allerlei voorzieningen gebruik gaan maken buiten de reguliere openingstijden…..
  Het wordt op onverwachte tijdstippen wel erg druk. Er zal toch echt een nieuwe defeniëring van de tijd en de kalender moeten komen.

 4. 4

  Je zou verwachten dat een moslima die een burkini draagt het wellicht aanstootgevend zou vinden dat zij tussen allerlei bijna naakte mensen zou moeten zwemmen. Ik vind het interessant dat dat hier niet het geval is.

  Dat betekent in ieder geval niet dat “zij” aan “ons” bepaalde dingen willen opdringen.
  Het bashen van “intolerante moslims” kan hier dus niet aan de orde zijn.

  Ik begrijp alleen niet wat aanstootgevend kan zijn aan een burkini. Kijk nou eens naar topzwemsters: Die hebben een badpak aan met lange mouwen en benen en een badmuts op hun hoofd.
  Het is zo goed als onmogelijk dat een burkini of welk zwempak dan ook uit meer kleding bestaat.
  Gaat Meijer ook mensen die zo zwemmen verzoeken op een ander moment te zwemmen?

 5. 5

  Zwemmen topsporters altijd in zo’n pak of trainen ze in apart van de rest?Persoonlijk ben ik er nog nooit 1 in vol ornaat tegengekomen in het zwembad. Mocht dat gebeuren dan is het in mijn ogen een patsertje.

  Heb je natuurlijk nog een wetsuite maar ook die zie je alleen tijdens duiktraining.

  Volgens mij kunnen we redelijk stellen dat het in nederland afwijkend gedrag is als je tijdens normale openingstijden volledig gekleed gaat zwemmen.

 6. 8

  Het is natuurlijk niet fris (en dan bedoel ik hygienisch) om volledig gekleed te water te gaan.

  Ook overigens ben ik er tegen, omdat je er iets volslagen onschuldigs (gemengd zwemmen) mee in het seksuele trekt. En er is niet alleen geen enkele reden om dat te doen, het is ook nog eens schadelijk, zoals de praktijk van alle dag in landen waar alles geseksualiseerd is, wel bewijst.

  Kortom, geen boerka’s in bad.

 7. 9

  @6: afwijkend & aanstootgevend zijn slechts woorden die de lading niet dekken.

  Persoonlijk heb ik geen probleem met naakt zwemmen. Dat wil niet zeggen dat ik het OK vind als iemand naakt het openbare zwembad induikt op normale tijden. Ditzelfde geld voor de burkini.

  Als we gaan zeggen dat dit normaal is stellen we onze normen en waarden bij. We vinden het dan dus normaal dat iemand zijn lichaam ziet als iets wat verborgen moet worden terwijl we juist van alles doen om kinderen een stuk zelfrespect op dat terrein bij te brengen zodat ze zich beter kunnen verdedigen in de maatschappij. Het toelaten van een burkini gaat mij dan ook te ver.

  Persoonlijk zou ik inderdaad naar een ander bad gaan. De directeur heeft in dit geval dus gelijk.

 8. 10

  @8: Het is natuurlijk niet fris (en dan bedoel ik hygienisch) om volledig gekleed te water te gaan.

  Weet je wel wat er allemaal in zwembadwater zit? Ik zou er dus helemaal niet in gaan, maar als het moet dan volledig geïsoleerd gekleed.

 9. 11

  @8, Volgens mij is het idee van dat ding juist om gewoon een verhullend badpak te zijn. Niet meer of minder hygiënisch. Als je er tegen bent kom er dan gewoon eerlijk voor uit dat je bepaalde kledingstukken wilt verbieden punt..

 10. 12

  ” We vinden het dan dus normaal dat iemand zijn lichaam ziet als iets wat verborgen moet worden terwijl we juist van alles doen om kinderen een stuk zelfrespect op dat terrein bij te brengen zodat ze zich beter kunnen verdedigen in de maatschappij.”

  OK, door de burkini te verbieden gaan we de seksualisering van de samenleving tegen?

  Right……

 11. 13

  De burkini!
  Toen hij voor het eerst op internet opdook vond iedereen hem nog grappig. Ik kan er nu nog steeds niet kwaad om worden.

  Overigens vraag ik me af wat iemand die Liselotte Buitelaar heet te zoeken heeft op het zwemuurtje voor allochtonen?

 12. 15

  @12: burkini verbieden om de sexualisering tegen te gaan…what da @#$%?!

  Weet je zeker dat het de basilicum plant was die je door de pasta mikte;)

 13. 16

  @13: “Overigens vraag ik me af wat iemand die Liselotte Buitelaar heet te zoeken heeft op het zwemuurtje voor allochtonen?”

  Wat 1 vuige discriminatie!

 14. 17

  @15

  Tja, kijk, ik lees:

  terwijl we juist van alles doen om kinderen een stuk zelfrespect op dat terrein (hun lichamelijkheid – LF) bij te brengen zodat ze zich beter kunnen verdedigen in de maatschappij”

  en ik denk dat je het hebt over de sexualiserings discussie. Anders moet je me even uitleggen wat je bedoelt.
  Als je het leest zoals ik het gelezen hebt, is de stelling zoals ik hem uit jouw tekst haal volstrekt logisch

 15. 18

  @14, BBcode kan je als je wilt ook plaatjes mee laten zien [ img ] [ /img ] gebruiken.

  Deze smurf bedoelde je? :)

  [img]http://pressmart.net/blog/uploaded_images/burkini-798086.jpg[/img]

 16. 19

  @17: volstrekt logisch als je zaken door elkaar haalt waardoor de uitkomst onbegrijpelijk is en dit dan gewoon aanneemt. Volstrekt logisch.

  of het ging niet over sexualisering maar over dat je hoeft te schamen voor je eigen lichaam en het zeker niet hoeft te verbergen zoals in de tekst staat.

 17. 20

  @19

  “of het ging niet over sexualisering maar over dat je hoeft te schamen voor je eigen lichaam en het zeker niet hoeft te verbergen zoals in de tekst staat”

  maar dat is toch helemaal waar die discussie van die myrthe hylkensen van deze samenleving omdraait? Dat meisjes onzeker worden over hun eigen lichaam doordat ze over perfecte lichamen zien en zich niet voor hun eigen lijf zouden moeten schamen?

  En inderdaad kwam er iets onbegrijpelijks uit toen ik je tekst las. En zo snap ik het iets beter, maar nog steeds denk ik als daar iets aan wil doen, je beter alle lekkere dames het zwembad uit kan sturen.
  Maar dat vind ik nou weer zonde.

 18. 21

  @8
  Het is natuurlijk niet fris (en dan bedoel ik hygienisch) om volledig gekleed te water te gaan.

  Lulkoek. Een burkini (eigenlijk heet zo’n ding een hijood overigens) is gemaakt van hetzelfde materiaal als zwembroeken, badpakken en bikini’s en dus niet minder hygiënisch dan enig ander zwempak.

  Ook overigens ben ik er tegen, omdat je er iets volslagen onschuldigs (gemengd zwemmen) mee in het seksuele trekt.

  Lulkoek. Dan kun je ook wel beweren dat badpakken dat doen omdat bikini’s minder verhullend zijn (of zwem-shorts, omdat die ruimer zitten dus verhullender zijn dan Speedos).

  Sterker nog, volgens deze redenering zouden we allemaal naakt moeten gaan zwemmen, want als je iets verbergt dan sexualiseer je het…

  En er is niet alleen geen enkele reden om dat te doen, het is ook nog eens schadelijk, zoals de praktijk van alle dag in landen waar alles geseksualiseerd is, wel bewijst.

  Lulkoek. Er zijn wel degelijk goede redenen om zoiets te doen: de persoonlijke voorkeur. Zo draag ik zelf liever een zwem-short dan een Speedo omdat ik nogal preuts aangelegd ben, en Marie uit Neder-Over-Zwavele liever een badpak met lange pijpen omdat ze zich voor haar dikke dijen schaamt, en Jan uit…

  Maar een burkini omdat je uit persoonlijke overtuiging liever geen blote lichaamsdelen laat zien in het openbaar, dat is dan ineens verwerpelijk? Uitermate hypocriet.