1. 5

  Natuurlijk zijn ze voorbereid op alles wat er kan gebeuren. ´Always expect the unexpected´. Hij zegt toch niet, dat ze er goed op voorbereid zijn (zie Katrina), of dat ze nagedacht hebben over oplossingen en de gevolgen daarvan (zie Irak).

  We zijn allemaal, vanaf het moment van onze inceptie, voorbereid op alles wat er kan gebeuren. We mogen alleen hopen, dat we er ook mee om kunnen gaan, als het gebeurt.

 2. 6

  @5: Ik kan je niet volgen. Op iets dat je totaal niet kent/verwacht, kun je je toch niet voorbereiden? Aliens, daar hebben we helemaal geen idee van. Hoe bereiden we ons daarop voor dan? Misschien dat er op een keer zonder enige waarschuwing totaal uit het niets ineens een straal komt die zap in 1 keer de hele planeet verdampt. Waren we daar op voorbereid? Ja, nu je het leest misschien jij misschien wel, maar Giuliani echt niet!

 3. 8

  Zoiets inderdaad, dramklukkel. Of: ´t is maar net wat je onder voorbereiding verstaat. Als je voorbereiding maar ruim genoeg definieert, hoef je niet te weten, wat er allemaal kan gebeuren en kun je toch zeggen ´er op voorbereid te zijn´. Daarom ook: zonder geboorte bestaat geen dood. Op dezelfde manier waren de Twin Towers ´voorbereid´ op 9/11, simpelweg vanwege het feit, dat ze gebouwd zijn (als ze niet gebouwd waren, was die aanslag niet gebeurd: de voorbereiding voor de aanslag begon met het bouwen van de torens).

  Het enige, waar je niet op voorbereid kunt zijn, is de spaanse inquisitie, want ´nobody expects…´ ;-)