Quote van de Dag: Grondwet aanpassen

“Ik heb tegenstanders in deze strijd die de grondwet niet willen veranderen. Maar het is een stuk makkelijker de grondwet te veranderen dan het woord van God. Dat is wat we moeten doen: de grondwet aanpassen, zodat die overeenkomt met het woord van God.”

Republikeins presidentskandidaat Mike Huckabee laat geen twijfel bestaan over wat hij vindt van de scheiding van kerk en staat.

Een verbijsterde reporter meldde na afloop: “Als iemand zonder de charme van Huckabee zoiets zou zeggen, zou hij een volslagen idioot worden genoemd”.

(Bron: De Pers,17 januari 2008, pagina 3)

 1. 3

  Dit is angstwekkend. En Wilders denkt dat de radicale gekte uit de moslimhoek komt?
  Heb u naaste lief, behalve…(lange lijst).

 2. 4

  Het is in ieder geval consistent: hij wordt gedreven vanuit zijn geloof en vertaalt dat naar concrete politieke voorstellen. Ik vind het wel verfrissend, de duidelijkheid die dat schept (en en passant tegen het heilige huisje van de grondwet schopt): als je dat ook vind, moet je op hem stemmen.

  Het lijkt me een slechte zaak als deze man president wordt. Al betwijfel ik of hij een slechtere president zal zijn dan Bush (want dat grondwet verhaal komt er toch niet door), of als medekandidaten McCain en Giuliani.

 3. 5

  Wie zegt dat het makkelijker is de grondwet aan te passen dan het woord van God? Het is bewezen dat de “kerk” het “woord van God” meerdere malen naar eigen goeddunken heeft aangepast. En wie zegt dat wat in de bijbel staat het woord van God is? Heeft iemand dat ooit gecontroleerd met een leuk interview met die man?
  Dit bewijst maar weer eens dat Amerikanen boter op hun hoofd hebben.