Quote van de Dag: Gorilla

Maar het kan bijna niet anders of hij is geprovoceerd, al mag dat geen reden zijn het eiland te verlaten.

Hoofd dierenverzorging Ben Westerveld over de bijna-ontsnapping van de gorilla Bokito uit Diergaarde Blijdorp in Rotterdam, nadat hij (de gorilla welteverstaan) over vier meter water was gesprongen. De gorilla springt met stip naar de top van het nieuws in wat nu al het vroegste komkommerverhaal in de afgelopen tien jaar moet zijn.

 1. 1

  Komkommernieuws? Een grote spierbundel als een gorilla die ontsnapt, door een ruit springt (zonder een verwonding), een bezoek brengt aan het lokale terras en een vrouw grijpt en meesleept?
  Als dit geen ‘echt’ nieuws meer is, wat dan nog wel? Of moet het alleen maar over Irak en de hogere politiek gaan?

 2. 2

  De aangevallen vrouw ligt inderdaad op de intensive care, klinkt toch wel serieus genoeg voor een nieuwsitempje.

  En dat in deze tijd van politieke dierenliefde, die dieren zijn anders helemaal niet zo lief.

 3. 5

  De aap is uitgedaagd geweest….. nu ben ik al vele malen in Blijdorp geweest, maar ik heb nooit een folder gezien: oppassen voor de aap, want als hem iets niet zint komt ie de kooi uit, ramt je in elkaar, slaat het restaurant kort en klein en verwondt nog een paar passanten….. Bovendien is deze aap al een aantal malen uitgebroken. Het is een recidivist, met open uitloop, want hij had dus altijd de benen kunnen nemen….. Blijdorp heeft een probleem.

 4. 6

  Paar keer? Eén keer. Daarnaast staat allerminst vast dat hij is geprovoceerd. Hoewel, een aap provoceer je al door naar hem te lachen. Als je dat dagelijks doet ben je natuurlijk wel een probleemzoeker ;-)

  Verder ben ik het met Obscura eens. Dit is écht nieuws. Als ie was ontsnapt, verdwenen, en later een eekhoorn bleek, dán is het komkommernieuws.

 5. 10

  al mag dat geen reden zijn het eiland te verlaten.

  Wat een grap! Heeft die gorilla dan nog een reden nodig? Als jij tegen je wil wordt opgesloten en je ziet een mogelijkheid tot ontsnappen, wacht je toch ook niet tot iemand je komt provoceren?