Quote van de Dag: drogreden

“Deze aanval zegt veel over de VVD en weinig over het CDA. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat Kamp hiermee de aandacht wil afleiden van de problemen in de VVD. Want als er één partij is die eerst bij zichzelf te rade zou moeten gaan, voordat ze met een beschuldigend vingertje naar anderen wijst, dan is het de VVD wel.”

CDA-fractievoorzitter Pieter van Geel demonstreert hoe je effectief de drogreden inzet na de beschuldiging van ‘draaien’ door Henk Kamp. Van Geel probeert het geheel vakkundig toch weer een andere kant op te sturen:

“[De VVD] is niet meer degelijk, warrig en puur opportunistisch. […] Om nog maar te zwijgen over het woord ‘integratie’, dat in het verkiezingsprogramma van de VVD nul keer voorkwam. Ik denk dat het dan ook goed is dat de VVD met een nieuw beginselprogramma komt. Dan weten we weer met welke VVD we te maken hebben. Die van Rutte, die van Kamp of toch die van Verdonk”.

Mooi gedaan, meneer Van Geel, daar kunnen wij gewone stervelingen nog een puntje aan zuigen. Maar gaat u nog antwoord geven op de inhoudelijke opmerkingen van Henk Kamp?

 1. 1

  mmmhhh. in dat trouw-artikel krijgt de VVD er juist zwaar van langs:

  “Volgens Kamp leidt het ?draaien? van het CDA ertoe dat de bevolking zich van politiek Den Haag afwendt. Wat hij er niet bij vertelde was dat de eerdere coalitie van CDA, VVD en D66 de boerka en de dubbele nationaliteit ook niet verbood (dat kan namelijk juridisch niet);

  en aan het eind:

  De partij voert een overlevingsstrijd met de PVV en de beweging van Verdonk. Wie wint kan weer vriendjes worden met het CDA.

  Misschien.

  Is trouw zo pro-CDA? Ik dacht in ieder geval “pro-vaderland” en koningshuis, met een tikje religie.

  uuuhhm: pro-CDA dus, I guess…