Quote van de Dag

?Ik weet niet of Wilders met dat soort uitspraken het debat echt vooruit helpt. Zijn uitspraken zijn nodeloos provocerend. Ik zou ze niet doen. Omdat ik ze strategisch niet verstandig vind, maar ook omdat ik er niet achtersta. We willen ons als partij uit het theologisch debat houden. Ik wil niet meestappen in een discussie over welke passages in de Koran nu wel of niet kunnen. Dat is een debat waar je in verstrikt raakt.?

Filip de Winter zet vraagtekens bij de uitspraak van Wilders dat Moslims de halve Koran moeten verscheuren.

 1. 1

  Het theologisch debat, daarin wil DeWinter zich niet mengen… Wat gek. Ik dacht dat hij een partij ging oprichten met Hilbrand Nawijn, die tegen de bouw van nieuwe moskeeen is en tegen islamisitisch onderwijs. Of bedoelt DeWinter dat het theologisch debat niet gevoerd hoeft te worden, omdat iedereen gewoon geen moslim moet zijn? Zonder recht op eigen gebedshuizen en geloofsonderwijs?

  http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/)/components/actueel/rtlnieuws/2006/08_augustus/25/binnenland/0825_1000_partij_nawijn.xml

 2. 2

  Ik geloof dat hij vooral doelt op het feit dat de uitspraak van Wilders niet uitvoerbaar is. Wie beslist wat wel en wat niet geschrapt moet worden?

 3. 3

  Het is niet alleen onuitvoerbaar, volgens DeWinter, maar ook ‘nodeloos provocerend’. (!!!)
  Volgens mij bedoelt DeWinter gewoon een charme offensief te houden, omdat er eindelijk eens iemand is gevonden die rechtser en extremer is dan hij. En bij dat offensief doet hij alsof hij het geloof niet wil aanpakken. Maar hij gaat wel een alliancie aan, althans: dat plande hij, met een oud-minister die tegen meer moskeeen en islamitisch onderwijs is.

 4. 4

  DeWinter is een lapzwans, maar hier heeft hij wel gelijk in.
  Als Wilders zo door gaat, is een einde á la Van Gogh/Fortuijn meer dan waarschijnlijk.