Quote van de Dag: Zieke geesten bij de VARA

[qvdd]

Zieke geesten bij de VARA: cartoon op hun website vergelijkt tuigdorpen met concentratiekampen en gaskamers. Snel eraf of PVV boycot VARA.

Onze oude cartoonist Adriaan zorgt voor een rel door zijn laatste cartoon waarin hij Wilders als kampcommandant van Tuigdorp, die de bewoners de douche aanwijst, laat optreden.

Onsmakelijk? Ja. Maar de boosheid van Wilders is wel heel selectief, gezien de Nazi-vergelijkingen die hij zelf in het rond strooit. De cartoon moet weg, of de PVV boycot de VARA. Maar volgens Wilders heeft dat dreigement niets met de vrijheid van meningsuiting te maken:

Vrijheid van meningsuiting staat niet ter discussie ook niet tav walgelijke cartoons. Maar we gaan niet naar omroep die ons in nazihoek duwt

Maar waarom eis je dan toch de verwijdering van de cartoon, Geert?

 1. 1

  Meten met 2 maten heer wilders. Dat waterstof peroxide gepikeerde gedrag van enkelingen zoals u/schaamt u zich niet voor u op de pik getrapte gedrag.Meten met wilders maten.

 2. 2

  Het vergelijken van de joodse en andere nazi slachtoffers, die vermoord werden in diverse kampen, met “TUIG”, is een zware belediging voor de nabestaanden.

 3. 3

  Kunnen die stumpers bij de VARA nou echt niks beter bedenken dan die afgelebberde nazi/concentratiekamp vergelijking. Armoedig zooitje daar, get a life.

 4. 6

  De discussie komt met deze “cartoon” wel op en bedenkelijk peil terecht. Je mag ‘m van mij maken en ook publiceren, maar ik mag dan wel vinden dat er een verziekte geest achter zit, met waarschijnlijk weinig weet van wat er in Sobibor (35.000 Nederlandse joden omgebracht!), Auschwitz (57.000 !), Buchenwald, Natzweiler, Mauthausen om slechts een paar van de 15 vernietigingskampen te noemen heeft plaatsgevonden.

  Tuig of ASO-kampen zijn er in Nederland al talloze en al een hele tijd (ik heb er zelf in de 60-er jaren het Eindhovens Dagblad nog rondgebracht: bij de Zwaaikom aan het Eindhovens kanaal waren voor dit doel aso-huizen gebouwd met stalen kozijnen en betonnen meubilair)

 5. 11

  ja dat is nou de vara of moet ik pvda zeggen
  links geleuter omdat ze niet aan de bak komen
  den uil al vergeten potverteren nooit meer
  dat is het enige wat ze kunnen voor onzinige dingen
  door bos zit nederland nu diep in de schuld
  en anderen mogen het weer oplossen
  is het geld van ijsland al terrug nee daar hoor je ze niet over
  links tuig bedankt voor de kansen hahahahahaha

 6. 12

  @kees van der wal “maar cartoons van de profeet mogen wel?”

  er is een groot verschil tussen een hoog waarschijnlijk schizofrene man en een holocaust.

 7. 13

  het media niveau in nederland is door links al zover naar beneden gehaald dat normaal al afgeschreven word als kleinburgerlijk en demonisering van rechts als pluspunten worden gezien, heren van de linkse kerk zonder u en uw erfenis was een pvv niet nodig geweest ,kom eens met iets constuctief en opbouwends

 8. 16

  Wederom kan dhr. Wilders wel uitdelen, maar incasseren: ho maar! De Islam een fascistische en zelfs Nazistische ideology noemen: check. De Koran met Mein Kampf vergelijken (en willen verbieden): check. Mohammed cartoons helemaal geweldig vinden: check! Zelf uitgemaakt worden voor Nazi in een cartoon? SCHANDALIG!

  Vrijheid is goed, mits het vrijheid a la PVV is.

 9. 17

  De Heer wilders gooit zijn eigen ruiten in.
  Als dit strafbaar zou moeten zijn dan bekend hij indirect schuld t.a.v. het gene waar hij nu voor terecht staat.
  Helaas de P.V.V. is eigenlijk de P.V.W. of wel de Partij Van Wilders en vrijheid is alleen voor hem en zijn loyale volgelingen.

 10. 18

  adriaan, is dat die eerste klas amateur die ik al jaren van one issue beticht haha wat een non issue.

  Blij dat GC niets met de Vara te maken heeft (geen sarcasme) want Joop en Adriaan en de Vara en de Volkskrant zijn toch een droevige a-creatief groepje rakkers.

 11. 19

  Genieten, prachtige cartoonrel. Dat Adriaan ( zie geen Wouter Bos in de cartoon ) nog eens zo bekend zou worden … Zou ie nou ook met een burka op TV verschijnen en wanneer wordt ie van zijn bed gelicht door de Opstelten-commando’s?

  Van Jole: ‘Je kunt niet beweren dat iemand gelijk is aan Hitler en vervolgens volhouden dat hij toch niet uit de weggeruimd moet worden. Het één beweren is het ander impliceren…’

  Nou kan je een douches-wijzer niet helemaal vergelijken met AH maar ik ben wel benieuwd hoe een Volkert vdG hier op gaat reageren.

 12. 20

  Van Jole: heeft die subsidie spons nog werk? Ow Joop wat een uberfail.

  Van Joles taak bij JOOP is nog populistischer dan die van Wilders in zijn eigen partij. Helaas worden ze allbei door ons betaald haha.

 13. 22

  @19 Prachtig inderdaad. Je zou bijna denken dat het uitlokking is om een Jyllands-Posten-cartoon-paradox in het nieuws te brengen, maar dat zal wel niet.

  Komop mensen, het moge duidelijk zijn dat Wilders deze cartoon op poster formaat op zijn fractiekamer moet hangen naast die Jyllands-Posten cartoons, een tolerantere wereld begint bij jezelf ;-).

  Prachtige Holocaust pavlov reacties hier trouwens, leuk.

 14. 23

  Hoo Edje raketje schrijf nou eens iets iets dat je zelf helemaal bedacht hebt, of is dat te moeilijk voor zo’n rakkertje als jij bent.

 15. 24

  Die Wilders is al bijna moslim. Hij is druk bezig zijn eigen graf te graven. Laat hij maar opschieten, dan kan Nederland binnenkort gewoon weer over iets anders praten.

 16. 25

  Dhr. Wilders is niet zo`n probleem, maar meer een symptoom.
  De westerse wereld is onbeschaafder aan het worden.

  Vooral door de onmenselijke manier waarop met asielzoekers wordt omgegaan is dit voor mij een steeds duidelijker beeld.

  De grootste leugen waarin mensen geloven is dat de westerse wereld de `rijkdom` te danken heeft aan eigen inspanningen.

  Wat je deelt met een ander krijg je terug.

 17. 27

  Waarom is “der weiße Engel” (om maar eens een andere grove vergelijking te gebruiken) toch altijd zo snel op z’n teentjes getrapt!
  Zelf maakt hij hele volksstammen uit voor rotte vis en erger.
  Kom op Geert en aanhang:
  Stop met die selectieve verontwaardiging.
  Wie kaatst moet de bal verwachten, zelfs als die wat extra gechargeerd is.

 18. 28

  Tja toen die smakeloze cartoons van de heer Nekschot ter sprake kwamen hoorde je niemand klagen over smakeloos, want domme moslims beledigen moet kunnen, maar als een respectabele man als de heer W wordt beledigd, dan wordt plotseling de historische ongenaakbaarheid van de tweede wereld oorlog erbij gehaald. Zielig.

 19. 31

  @11:

  is het geld van ijsland al terrug nee daar hoor je ze niet over
  links tuig bedankt voor de kansen hahahahahaha

  Hé, houden we ons wel aan de afspraken over de verdeling van taken: bankiers zijn rechts tuig. Die zijn van de kredietcrisis. Wij van het linkse tuig hebben de multiculturele samenleving en de elitaire subsidieslurpende cultuur al.

 20. 32

  Ik vind het overigens een smakeloze cartoon, maar als het resultaat minder PVV’ers op tv is, dan is hij toch nog ergens goed voor geweest.

  Boycot de PVV trouwens Buitenhof al? Daar zie je al nooit een PVV’er.

 21. 34

  Bekritiseer De Grote Leider niet!

  Die capuchons en petjes gaan nog wel,
  maar die Hoofddoekjes ?
  Verschrikkelijk, de wereldvrede staat op het spel.

  De Vries, je hebt nu wel genoeg aandacht gehad!

 22. 37

  Als de cartoon Ahmadinejad af had gebeeld, had Geert op de barricaden gestaan om de vrijheid van meningsuiting van de cartoonist te verdedigen.

  Ik zelf vind deze cartoon overigens ongeveer even smakeloos als sommige van de cartoons van Nekschot.

 23. 38

  Als Joost door een vriend keihard belachelijk wordt gemaakt waar al zijn bekenden bijstaan, gaat Joost evengoed de volgende dag naar diens verjaardagsfeest, met een duur kado ook nog. Toch?

  Wilders had natuurlijk niet de plicht om op te draven bij Knabbel en Babbel, daar is hij net zo vrij in als de redactie van Ome Joop om een tekening te plaatsen die suggereert dat het tuig in Nederland allemaal allochtoon is en dat Wilders ze allemaal in een concentratiekamp wil. Van een verbod is geen sprake, enkel het teruggeven van de vinger aan iemand die hem naar hem opsteekt. Moet hij de andere wang tonen? Iemand met ruggegraat doet dat niet.

  Intussen is dat tekeningetje nog smaakvol vergeleken met de nieuwe agitatiepropaganda filmpjes waar Goebbels jaloers op zou zijn: kinderen worden ingezet om in te spelen op de onderbuikgevoelens dat de PVV (natuurlijk) een onfatsoenlijke partij is. Fatsoenlijk, dat is uiteraard een partij waar geen enkel schandaal te vinden is, als U even wilt glimlachen kijkt U op: http://luxetlibertasnederland.blogspot.com/2010/05/pvda-schandalen.html.

  En als zo’n partij het idee heeft om tuig in containerwoningen buiten woonwijken te plaatsen, dan is het natuurlijk opeens wel goed: http://www.pvdarotterdam.nl/nieuws/nieuws_item/t/positief_advies_voor_asocontainers

  Natuurlijk gaat het boegeroep allemaal averechts werken en krijgt links een snoeiharde muilpeer bij de verkiezingen. Want denk maar niet dat de PVV-stemmers dit keer thuis blijven of op andere gedachten worden gebracht. Als iets de afgelopen 4 jaar is gebleven, is dat alle agitprop voor niets is geweest. Het blijft preken voor eigen parochie en de PVV wordt juist alsmaar groter. Er is geen betere antireclame voor een partij, geen slechtere campagne, dan het continue bashen van de opponent, zonder zelf constructieve alternatieven aan te bieden, alsmede het hebben van een zwakke leider die niet mediageniek is.

  Als een linkse coalitie ooit de verkiezingen wil winnen kan dat best, maar dan moeten ze een goed verhaal hebben op het gebied van: economische groei, voorzieningen, positie in de EU en bevolkingspolitiek. Dat verhaal is nu totaal niet duidelijk omdat het alleen maar over dit kabinet gaat en vooral gedoogpartner PVV. Klagen in plaats van zeggen hoe het wel moet. En hoe goed een centrum links kabinet weet hoe het moet hebben we de afgelopen 4 jaar gezien.

 24. 39

  @38 Wat grappig dit: “Als een linkse coalitie ooit de verkiezingen wil winnen kan dat best, maar dan moeten ze een goed verhaal hebben op het gebied van: economische groei, voorzieningen, positie in de EU en bevolkingspolitiek. Dat verhaal is nu totaal niet duidelijk”
  Het gaat namelijk niet op voor de huidige regering en de PVV verkiezingswinst.

 25. 40

  @38:

  Er is geen betere antireclame voor een partij, geen slechtere campagne, dan het continue bashen van de opponent, zonder zelf constructieve alternatieven aan te bieden, alsmede het hebben van een zwakke leider die niet mediageniek is

  De PVV heeft wel een mediagenieke leider, anders zou ik denken, dat je dit over de PVV had geschreven., die continu links basht, geen constructieve oplossingen aan draagt. Of het leiderschap daar sterk of zwak is? De selectie van de kandidaten voor de Tweede Kamer getuigt niet van zwak leiderschap. Het geheim houden van de kandidaten voor PS kan op sterk leiderschap wijzen, maar wijst iig op een sterk hiërarchische organisatie, waar de volgers de bevelen van de leider zonder tegenspraak of inspraak moeten volgen. Vrijheid van meningsuiting?

 26. 41

  Oeps… “De selectie van de kandidaten voor de Tweede Kamer getuigt niet van zwak leiderschap”…. Getuigt niet van sterk leiderschap, bedoelde ik….

 27. 43

  @38:

  Intussen is dat tekeningetje nog smaakvol vergeleken met de nieuwe agitatiepropaganda filmpjes waar Goebbels jaloers op zou zijn: kinderen worden ingezet om in te spelen op de onderbuikgevoelens dat de PVV (natuurlijk) een onfatsoenlijke partij is.

  Punt 1.: Die cartoon is smakeloos met zijn concentratiekampvergelijking, die filmpjes zijn leuke, geheel Godwin-vrije, feitelijke juiste, satire. Ik snap niet hoe het laten uitspreken van citaten van Wilders door kinderen smakelozer kan zijn een vergelijking van Wilders met een concentratiekampbewaarder.

  Punt 2a.: Weer die eeuwige Goebbels. Dat zouden we niet meer doen, toch?
  Punt 2b.: Goebbels was best goed voor zijn tijd, maar dat waren natuurlijk wel de begindagen van de propaganda via de massamedia. Vergeleken met huidige technieken was het allemaal heel primitief.