Quote van de Dag: Zei hij het of zei hij het niet?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

De ramingen zaten er volstrekt naast, wat gewoon mijn fout is.

Aldus Wouter Bos over de fors hoger uitvallende kosten van de kinderopvang, volgens FEM Business in een interview dat het blad morgen publiceert.

Hij heeft het niet gezegd, [het is] plak-en-knipwerk.

Aldus een woordvoerder van het Ministerie van Financiën.

FEM Business zegt dat Bos het weldegelijk gezegd heeft en dat het op ‘band’ staat. Het blad zal een transcriptie van het interview op haar site plaatsen. Misschien een tip voor FEM: plaats het interview zelf op de site, in audioformaat. Jaja, de techniek staat voor niets, ook dat is tegenwoordig mogelijk!

Reacties (7)

#1 Laurent

Audiobestanden zijn ook te editen, dus dat heeft geen meerwaarde t.o.v. een transscriptie, qua betrouwbaarheid.

 • Volgende discussie
#2 Joost

@1: Jawel, want dat is met apparatuur te checken. De ‘kliks’ zijn moeilijk weg te werken.

Niet onmogelijk, maar de meerwaarde t.o.v. een stuk getikte tekst is er wel.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Teun

… en hij staat erop.

Erg vaag fragment. Maar wat ik niet snap is: wat wint Bos met ontkennen? Hij heeft toch een fout gemaakt?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Bismarck

@3: Dat is de vraag dus maar. Ik kan me goed voorstellen dat het Bos helemaal niet inhoudelijk expert genoeg is om een raming te beoordelen (laat staan zelf te bedenken). Het kan dus haast niet anders zijn dan dat de raming door iemand anders is gedaan. De fout van Bos kan er dan uit bestaan dat hij dat door de verkeerde heeft laten doen en/of niet goed heeft laten controlen en/of te weinig tijd heeft gegeven om een goede raming uit te voeren. Vooral in het laatste geval kan het dan weer zo zijn dat dat explicitiet een fout van hem is, of iets dat min of meer door kabinet/kamer is opgelegd.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Teun

@4 Allemaal waar, maar hoe je het ook wendt of keert: Bos is er (politiek) verantwoordelijk voor. Dus als hij zegt “ik heb een fout gemaakt”, dan bedoelt hij zijn ambtenaren of zijn kabinet. Maar aan het eind van de rit geeft hij de “go”. Natuurlijk zit Bos zelf niet de hele dag te Excellen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Verdonkeromaan

Als Bos zegt: “Het is uiteindelijk mijn verantwoordelijkheid. Dus ik zat fout.” dan zou dat neer komen op een verfrissende nieuwe manier van politiek bedrijven. Gewoon de waarheid vertellen, ook als die minder positief is. Dat zouden meer mensen moeten doen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Domino

Ze moeten gewoon subsidie geven op het wegdoen van kinderen, kan je lachen, is het probleem zo opgelost.

Ook al die oma’s en opa’s die dachten er nog rijker van te worden moeten ze dwars gaan zitten, bijvoorbeeld door de thuiszorg helemaal af te schaffen.

En al die rugzakjes voor Wajongers moeten ze afschaffen, want daar wordt ook steeds een te groot beroep op gedaan.

Maar dan komt het…. de aftrekbaarheid van de hyporente…… misschien een ruihandeltje met de VVD en het CDA? Zo gaat dat toch in de politieke arena? Waarom werkt dat nu ineens niet meer?

Mijn herinnering is kort, maar nog niet zolang geleden liep Bos trots als een pauw te pronken met zijn begrotingsoverschot, tot in Brussel werd hij geprezen…. en dan is nu ineens een miljardje extra voor de kinderopvang reden om niet alleen opa’s en oma’s, maar zelfs de vaders en moeders in de kou te zetten?

Bij de volgende verkiezingen geeft de PvdAfgang direct een lijstje in het verkiezingsprogramma, als inlage, dat ze alle beloftes weer intrekken ná de verkiezingen als ze in de regering komen. Immers ze moeten concessies doen….

Wat Bos wel of niet heeft gemompeld bij een interview is toch niet van belang, dat zal het ook nooit meer zijn. Sneeuw van gisteren en dat bij deze temperaturen!

 • Vorige discussie