Quote van de Dag: Wilders bereid tot deals

Ik kan niet met iedereen regeren. Maar als we alleen gaan roeptoeteren aan de zijkant en nooit bereid zijn concessies te doen, zullen we nooit regeren. Dan blijven we de eeuwige oppositiepartij en slinken we straks weer net zo hard als de SP. Dus daarom zijn we bereid deals te sluiten. Op één punt na: handen af van de AOW.

Een verrassende zet van de PVV: Wilders zegt bereid te zijn om compromissen te sluiten met andere partijen, ook op het gebied van immigratie en Islam. Nog verrassender: enige dealbreaker is de AOW.

 1. 3

  Het is inderdaad maar de vraag in hoeverre hij het echt meent. Maar zal zijn achterban hem dit niet kwalijk nemen? Weg is de kaarsrechte rug.

  Zo’n compromis moet wel eindigen in flinke water bij de wijn voor de PVV, gezien hoe groot en principieel de verschillen met de andere partijen zijn.

 2. 4

  Puur tactiek. Hij kan nu roepen dat hij wel wil praten en dat het dus onterecht is dat de rest hem buitensluit. Gewoon z’n aloude cordon sanitaire tactiek nieuw leven inblazen dus.

  Plus, hij wordt aantrekkelijker voor mensen die dachten dat een stem op hem zinloos zou zijn omdat hij niet tot compromissen bereid zou zijn.

  Als je beide argumenten in combinatie ziet, kan je ook een oproep van Wilders verwachten om hem zo groot te maken dat ze wel met moeten praten.

 3. 5

  Volgens mij IS dit de SP tactiek, die er toe leidde, dat Balkenende, geheel tegen zijn zin in, na de vorige verkiezingen met de SP moest praten.

 4. 7

  Ook ik moest meteen aan de SP denken met dat handen af van de WAO.
  Wat zal het een diepe teleurstelling zijn voor de PVV-fans, als blijkt dat Wilders veel, heel veel wil inleveren voor het regeringspluche. Bijvoorbeeld een staatsseceretariaatsschap aannemen, onder een minister met een dubbele nationaliteit.

 5. 8

  Zonder deals kom je er niet. Dat is voor iedere partij zo. Ik ben een beetje bang voor een rariteitenkabinet als ze ook echt bewindvoerders gaan aanstellen