Quote van de Dag: Vrijheid

[qvdd]

“Er zijn momenten in de geschiedenis dat wij ons moeten realiseren dat de vrijheid die wij hier genieten duur bevochten is. We hebben onze vrijheid niet cadeau gekregen. Dat lijken we soms te vergeten.”

Aldus Gidi Markuszower, het nieuwe gezicht op nummer vijf van de PVV-lijst, die daarmee uiteraard groot gelijk heeft – maar tegelijk het sentiment verwoordt waardoor velen zich juist tegen de PVV keren.

 1. 1

  Hij heeft het mis. We hebben onze vrijheid wel kado gekregen: vooral Polen, Canadezen, Engelsen, Fransen en Amerikanen hebben er allemaal hard voor gevochten, en nog een handjevol Nederlanders…

 2. 3

  Onze vrijheid is duur bevochten. Of het nou door ons of door anderen is, dat maakt niet uit.

  Zoals Christian al zegt, dat dit uit de mond van een PVV’er komt bezorgt me kippenvel.

 3. 5

  Een ex-vvd’er.

  Ik snap dat zijn connecties met Likud Nederland laakbaar geacht kan worden, maar hij zal zeker niet de eerste zijn. Daarom vind ik deze actie weer precies passen binnen het kader van de PVV-bashen.

  Trouwens speelde hij ook in de film Discovery of Heaven, daar staat tevens zijn naam bij (via google).

  De vrijheden waar hij op doelt, en waar wederom geen antwoord op is gegeven van deze kant, zijn vrijheden verkregen vanuit de secularistische samenleving. (joods-christelijk is allemaal overdreven alleen met hun hadden we de vrijheden niet).

  Wat wij doen in deze samenleving wordt niet meer naast een religieuze meetlat gelegd, nee, alleen vanuit de wet mag er vonnis geveld worden. Voortkomend uit scheiding kerk en staat. Wanneer er maar een tikje sharia wordt ingevoerd, komen er dus vrijheden in het gedrang. Met andere woorden ook linkse partijen zouden op elke manier voor deze vrijheden moeten strijden, zoals decennia geleden is gestreden tegen de dominees en bisschoppen.

 4. 6

  @5: Komkom, Likud Nederland is een belangenvereniging voor (zionistisch) Israël. Die Markuszower is gewoon een vijfde colonne van Netanyahu, die het niet zo veel op heeft met de scheiding van synagoge en staat.

 5. 8

  @5 “Ik snap dat zijn connecties met Likud Nederland laakbaar geacht kan worden, maar hij zal zeker niet de eerste zijn.” Wat is dit nu weer voor argumentatie? Dus laat maar? Je wordt beschuldigd van corruptie – maar je zal vast niet de eerste zijn. Je wordt beschuldigd van terrorisme – maar je bent vast niet de eerste. Wilders zelf redeneert niet zo over zijn tegenstanders hoor. Ik begrijp nu in ieder geval wel waarom je hem wel hoort over de dubbele paspoorten van Turken en Marokkanen, maar niet over de Nederlandse Israeli’s die vechten in Israel.
  @3 “Onze vrijheid is duur bevochten. Of het nou door ons of door anderen is, dat maakt niet uit.” Dat maakt wel degelijk wat uit! Dat die landen dat hebben gedaan heeft geleid tot onder andere de Atlantische orientatie in de Nederlandse buitenlandse politiek. Wilders’ Amerikaanse geestverwanten vinden om diezelfde redenen, gecombineerd met de slappe houding tegenover de jodenvervolging en de de Serviers, Nederlandse maar een mak zooitje. En ik denk dat de gemiddelde Likud-er ook bepaald gene hoge dunk heeft van de gemiddelde Nederlander.
  Dus redenen genoeg om PVV’ers te bashen, want opletten doen ze niet.

 6. 10

  @9 Nee hoor. Ik heb het over hetzelfde. “Duur bevochten” is een veel te groot woord voor het makkelijk meekrijgen in de jaren zestig van de toenmalige regenten, het protest voor het behoud van Radio Veronica, en het voor geld kunnen plaatsen van sex advertenties in de Telegraaf en op RTL.
  De man kraamt lulkoek uit. Als hem zie zal ik het hem zeggen.

 7. 12

  @8.

  Ik ben geen pvv-basher. Iig niet op personen. Verbanden met Israël: wat dacht je van Christen voor Israël, een christelijk-zionistisch verband wat binnen alle christelijke partijen, voor zover je dat mag zeggen, inclusief CDA, een grote invloed heeft. Van Wilders is al eerder aangetoond dat hij een hoog Jeruzalem gehalte heeft. Daarom is heel de Markuszower een logische keuze. M.i. gaat hij vanzelf in zijn voet schieten met zulke figuren.

  Maar dat de vrijheden gaan over wapenbezit… zo zag ik dat nog niet.