Quote van de Dag: Verkiezingen in Kosovo

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,
[qvdd]

No to elections in the false state of Kosovo.

De Servische minderheid gaat waarschijnlijk de parlementaire verkiezing van vandaag boycotten. Die minderheid zit voornamelijk in het noorden van Kosovo en wil zich afscheiden. De Amerikaanse ambassadeur in Kosovo maakt zich daar grote zorgen over blijkt uit een cable geopenbaard door Wikileaks:

Failure to act soon means losing northern Kosovo and will re-open the Pandora’s Box of ethnic conflict that defined the 1990s,

Reacties (3)

#1 Bismarck

Het is misschien ook wel realistisch om het noordelijke stukje van Kosova, waar voornamelijk Serviërs wonen af te scheiden en aan Servië toe te voegen.

Ik weet dat je zo’n demarcatie niet tot op het detail van elk huis kunt doorvoeren, maar hier lijkt het me toch echt wel de meest pragmatische oplossing.

  • Volgende discussie
#2 Bismarck

Eventueel zou je zelfs kunnen denken aan uitwisseling met één of twee gemeentes in Servië waar een overgrote meerderheid aan Albanezen woont en/of erkenning van Kosova door Servië.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Jan Jaap

Ach ja, wat zou de wereld een mooie plek zijn als international diplomatie iets met realisme te maken zou hebben :). Ik ben het helemaal met je eens, maar dat gaat natuurlijk nooit gebeuren. Kosovo ziet dat als gezichtsverlies, Servië wil gewoon alles terug, etc., etc.

  • Vorige discussie