QvdD: Turkse voetbalfans koloniseren Europa

De overwinning van de Duitse ploeg woensdag aanstaande tijdens de halve finale van het EK voetbal zou een symbolische overwinning voor Europa zijn. [..] De massale aanwezigheid van Turkse vlaggen in onze Europese steden de vorige dagen heeft mij geërgerd en geschokt. Turkije wil niet alleen lid worden van de EU, maar wil Europa koloniseren. […] Laten we Turkije daarom niet alleen uit het EK, maar ook uit Europa gooien.

Filip Dewinter, voorman van het Vlaams Belang ziet een gevaar in de tsunami van voetbalvreugde van de Turkse migranten na hun voetbalsuccessen.

 1. 2

  Goed in de gaten blijven houden, Filip. Als die vlaggen er een paar weken na het EK nog steeds hangen, heb je misschien een punt.

  Moet ik me nu ook zorgen maken over de Zweden? Ikea hangt al vele jaren lang iedere dag de Zweedse vlag buiten, bij iedere vestiging. En die hebben niets te vieren.

 2. 3

  Het is te gek voor woorden. In plaats van blij te zijn dat sommige mensen in onze land nog feest vieren, ziet meneer Dewinter nog redenen om
  xenophobistisch en jaloers te zijn.
  Die mensen wonen hier en maken deel uit van onze samenleving of zij de vlag buiten hangen of niet.

  Ik ben gewoon heel blij voor Turkije. Die uitbundigheid maakt onze samenleving veel kleurijker. Ik zou het maar leuk vinden als alle Russen, Spanjarden en Duitsers in onze land ook hun vlaggen buiten hangen met troots.

 3. 4

  Ik heb geen probleem met die Turkse vieringen, maar zou het toch wel prettig vinden als niet èlke ethnische groep in Nederland een sportoverwinning gaat vieren met toeterend tot diep in de nacht rondrijden.

 4. 5

  @3 Russen, Spanjarden en Duitsers in onze land ook hun vlaggen buiten hangen

  Hoho, voor Duitsers zou ik graag een uitzondering willen maken: Geen duitse vlaggen!