Quote van de Dag: Transparante geneesmiddelen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

“Transparantie biedt fabrikanten de mogelijkheid te illustreren dat ze niet met duistere praktijken bezig zijn. […] Het is van groot belang dat je gevrijwaard blijft van beïnvloeding. Transparantie over financiële verwevenheid is een eerste vereiste.”

Minister Klink kondigt aan farmaceuten te willen verplichten betalingen aan artsen en wetenschappers openbaar te maken. In sommige staten van de VS bestaat zo’n regeling al, en er zijn plannen voor een federale regeling.

Reacties (3)

#1 ijsbrand

Krijgen de patiëntenverenigingen wel meer steun van Big Pharma, zodat die lobby’s effectiever worden.

Of anders wordt er wel extra paniek gezaaid, via bevriende virologen, als er eens ergens griep uitbreekt. Dat schroeft de verkoop van de Tamiflu’s en andere symptoomonderdrukkers zo aardig op.

  • Volgende discussie
#2 Branko Collin

Grappig, in Nederland hebben we ook een minister Klink, die ook nog eens op VWS zit.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 pedro

Geneuzel. Betalingen, die de farmaceuten geheim willen houden, zullen echt niet openbaar worden, als er een wet komt, die zegt, dat ze die openbaar moeten maken. Ze kunnen die zaken nu ook al voor de accountants verborgen houden… En betalingen, waarbij ze geen bezwaar tegen openbaarheid hebben, zijn nu al openbaar, anders snijden ze zich in hun eigen vingers op belastinggebied.

  • Vorige discussie