Quote van de Dag: Toeristisch gebied?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,
[qvdd]

“Nooit eerder heeft de rechter zich uitgesproken over de vraag of een gemeente die voor een deel toeristisch is, ook de hele stad toeristisch mag noemen.”

Vandaag dient er een rechtszaak tegen het besluit van Amsterdam om de gehele stad tot toeristisch gebied te verklaren, waardoor alle winkels ook op zondag open mogen zijn.

Reacties (2)

#1 pedro

Toeristen mogen ook alleen maar in het centrum van Amsterdam komen, natuurlijk :-)

Serieus: zijn dit nu christenfundi´s of ondernemers, die zich tegen concurrentie verzetten? Of wacht, bij even doorklikken zie ik het al. Nederlands Dagblad, christelijk betrokken….

  • Volgende discussie
#2 Bismarck

De christenfundi’s hebben wel gelijk. Amsterdam probeert hier buiten de geest van de wet om te werken. Toeristen gaan niet in heel Amsterdam toeristische inkopen doen. Maar het doel van de gemeente is ook niet om toeristen optimaal te bedienen. Het doel is om niet-toeristen (de eigen inwoners) te kunnen laten winkelen in heel Amsterdam.

Ik vind ook dat ze dat moeten kunnen (trouwens in heel Nederland), maar ik vind dat we gewoon de winkeltijdenwet door de plee moeten spoelen, in plaats van met achterdeurtjes in de wet te werken.

  • Vorige discussie