1. 1

  Niet dat ik Marijnissen nu zo hoog heb zitten, maar hij is wel een stuk beter dan die humorloze, hysterisch schuimbekkende Kant. Wat een aanfluiting is dat.

 2. 2

  Maar natuurlijk moet Kant zich zorgen maken. Marijnissen verschijnt graag in praatprogramma’s waarin hij graag zijn mening over de SP uit, waarbij hij Kant complimenteert maar ook gelijk suggereert dat ze nog veel te leren heeft (en dus nog lang niet zo goed is als hijzelf). Verder heeft hij onnoemelijk veel respect binnen de partij, en most of all (en vergeef me deze psychologie van de koude bodem), de partij is zijn kindje. Mocht het erg slecht gaan, dan zet Marijnissen zijn eigen gezondheid opzij ten faveure van zijn kindje. Zoals elke ouder dat zou doen.

  Ik weet niet of papa Marijnissen zich nu al zorgen maakt, maar zodra hij dat begint te doen, dan vrees ik voor de positie van Kant.

 3. 3

  Het schijnt, dat hij misschien zelfs wel in de Tweede Kamer terug wil keren, waar hij nu ook zit, terwijl hij eerst zei, dat dit zijn laatste termijn zou zijn….

  Ik betwijfel overigens ten zeerste of Kant zich zorgen maakt. Zij maakt zich daar alleen zorgen om, wanneer ze een baantjesjaagster is, met een sterke hiërarchische oriëntatie. Dat soort eigenschappen doen het volgens mij officieel niet zo goed bij de SP, en mensen met dat soort eigenschappen hebben vaak grote problemen met het inleveren van salaris.

  Maar het zou kunnen, natuurlijk.

 4. 6

  @5 pssst, heb je het al gehoord? Nee? Nou… bij de waterkoeler hoorde ik van Jannie van de afdeling interne communicatie dat Agnes zwanger is. Nee echt waar! Het schijnt dat ze het kind Jagnes gaan noemen. Lekker handig, zo hoorde ik, omdat ze nog niet weten of het een meisje of een jongetje wordt. Zo zit je hoe dan ook safe en kunnen ze zich weer richten op belangrijkere zaken. Je hebt het niet van mij hoor!

 5. 7

  Kant is natuurlijk echt vreselijk maar Marijnissen zal hoe dan ook ooit echt opgevolgd moeten worden. Voor nu zou het zeker niet gek zijn als ie terug zou komen want ik zie weinig alternatieven. Ronald van Raak misschien als die nog wat meer senior wordt.

 6. 8

  “met een sterke hiërarchische oriëntatie. Dat soort eigenschappen doen het volgens mij officieel niet zo goed bij de SP,”

  Ik denk dat het woord officieel wel goed gekozen is

 7. 9

  @8: klopt. Had ik er later expres nog tussen gevoegd. De theorie is zelden volkomen gelijk aan de praktijk. Iedere partij heeft last van (bijvoorbeeld) baantjesjagers en hielenlikkers, die eenmaal in een machtspositie in despoten veranderen.

 8. 10

  Ze ‘moet’ zich geen zorgen maken, want voor de partij kan het best wel beter zijn dat ie terug komt en ik geloof best dat zij dat belangrijker vindt dan haar positie.
  Het viel me laatst wel op bij dwdd of [email protected] waar marijnissen kant in algemeenheden prees en het gelijk teniet deed met de afsluiting ‘we hadden geen keus’ oid.

 9. 11

  @9 Iedere partij heeft last van (bijvoorbeeld) baantjesjagers en hielenlikkers, die eenmaal in een machtspositie in despoten veranderen.

  Zo kernachtig heb ik jou Marijnissen nog niet eerder horen typeren ;)