1. 1

  Als mosterd na de maaltijd en spuit 11. Hij heeft het echt over zichzelf hoor. Wat heeft die nou gedaan met z’n 6 zetels ? Die hele jeugdzorg is een lachertje. Het is onder hem gigantisch uit de klauwen gelopen. Maar ze zullen het straks wel weer op de krisis gooien.
  Dit jaar de WW lager volgend jaar het dubbele.
  Net als die BTW.
  Wat een stelletje prutsers zijn het toch gewoon.
  Ja, en die AOW verhoging gaat natuurlijk door. Die heeft altijd buiten kijf gestaan.
  De vakbonden hadden toch ook geen alternatieven.
  Vooral die Donner is een landverrader.

 2. 2

  @1 Adem in, adem uit. Een beetje relaxed man, straks ga je er nog aan onder door.
  Het is waar dat het met Jeugdzaken nog altijd even slecht gaat, zélfs nu er een minister voor is. Dat is niet best. En er zijn wel meer dingen waar je kritiek op kunt hebben. Maar ik zie zelf ook goede punten: een menswaardig probleem voor de vele asielzoekers (generaal pardon), huren zijn ongemoeid gelaten en 100% WAO’ers ontvangen meer geld (iedere maand weer).
  En dan Donner, die overal en altijd maar wordt zwartgemaakt op blogs: hij voorkwam gedwongen massa-ontslagen met een WW-regeling. En ja, dat geld was laatst op. En natuurlijk, het kan altijd beter. Maar toch. Om hem nou een landverrader te noemen.
  Echte klootzakken, die onze samenleving pas écht verzieken, vind je gewoon op straat, bij taxistandplaatsen, of bij ambulancebroeders die worden aangevallen of in zijn algemeenheid bij ander opgefokt volk. Dus nogmaals, ontspan eens en haal die blinde woede van je netvlies af.

 3. 3

  Het heeft niks met blinde woede te maken. Ik zie veel meer. Er zitten ook klootzakken in deze regering. Veel goeds hebben ze echt niet gedaan dan pappen en nathouden. Niemand kan zichzelf op de borst slaan. De kriminalteit is helemaal niet gedaald. Puur propaganda. De politici kreëren alleen maar meer chaos in de ellende. Die WW-regeling is een lachertje. Die gasten, want dat zijn het, misbruiken allemaal gemeenschapsgeld dat nog moet gaan komen. De WW is op. En straks moeten de WW premies verdubbelt worden. Die was toch afgeschaft voor werknemers ? Een fout je dus.

 4. 4

  @2 Zo! Dat is inderdaad een mooi lijstje. Maar vooral een lijstje met dingen die niet gebeurd zijn.

  Leuk dat de huren ongemoeid zijn gelaten, maar hoe zit het met duizenden scheefwoners en de hypotheekrenteaftrek? Leuk voor de WAO-ers, maar hoe zit het met de AOW?

  Dit kabinet is vooral goed gebleken in trouble shooten – met name de PvdA-ers, maar ook Donner met zijn WW-noodregeling. Eigenlijk zijn het alleen hij en Plasterk die nog een beetje schwung aan het geheel geven, maar de rest is te apatisch om er echt wat van te maken.

  Het CDA leunt nu lekker achterover nu vanwege hun verbintenis met de PvdA de ‘overshoot’ van hun hervormingen uit de vorige kabinetten wat gedempt wordt (zie bv de beperkingen op marktwerking in de zorg die vorige week bekend werden gemaakt). En de CU, ach ja, de CU: drie matig tot slechte bewindslieden die vooral lijken te bidden dat alles goed moge komen en die af-en-toe van zich doen horen als er een homofobe christelijke school of trouwambtenaar een stem in Den Haag nodig heeft.

 5. 6

  jvdheuvel. Hahaha. Zelfkritiek is het mooiste. Maar je kunt doorslaan. Helaas. Maar Rouvoet kan om zichzelf rouwen. Hij heeft in elk geval voor spek en bonen meegedaan. Toch ? Kan die ook aan zijn kleinkinderen vertellen dat die in een regering heeft gezeten met loze beloften. Veel praatjes, maar weinig gaatjes (gevuld).