Quote van de Dag: Sorry!

“Gezien de consequenties kan ik eerlijk zeggen dat ik spijt heb van mijn opmerkingen. […] Als ik vooraf had geweten hoeveel pijn en schade ik zou veroorzaken, speciaal aan de kerk, maar ook aan de overlevenden en nabestaanden van de ongerechtigheid van het Derde Rijk, had ik deze opmerkingen niet gemaakt.”

Bisschop Richard Williamson biedt zijn excuses aan voor zijn opmerkingen dat er hooguit 300.000 Joden waren omgekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Maar waarover biedt hij nou zijn verontschuldigingen aan?

 1. 1

  Het lijkt mij heel duidelijk, dat hij zijn excuses aan de katholieke kerk aanbiedt en aan de overlevenden en familieleden van de slachtoffers van het derde rijk. Niet omdat het getal van 300.000 slachtoffers volgens hem verkeerd is.

  PS: ik wilde hem net als linktip posten…

 2. 2

  … had ik deze opmerking niet gemaakt zegt-ie.
  Maar wat dan? Had hij zijn mond gehouden of iets anders gezegd?

  Wederom een fraaie ik-heb-spijt-maar- niet-helemaal quote.
  Moeilijk is dat, een volledig sorry afgeven.

 3. 5

  Volgens Bos zou tegen de 4% welgemeende sorry acceptabel zijn

  Volgens Bos of volgens jou? het stukje op je website is best wel leuk, maar als je daar naar gaat linken alsof wat je daar zelf op schrijft feiten zijn, heb ik daar wat minder waardering voor. Maak dan svp iets duidelijker, dat je een grap maakt, want sommige mensen die hier komen, denken nu echt, dat Bos dat gezegd heeft.

 4. 7

  Mosterd na de maaltijd ? Hij gaat nu pas nadenken over zijn zonden. Wie neemt deze man nog serieus ? Je moet toch wel ontzettend dom zijn om nog iets van hem aan te nemen. Zelfs zijn exkuses. Hij zal toch beter moeten weten dat god hem naar de hel stuurt na zijn aardse leven ? Veel geestelijken realiseren zich dat niet. Daarom neem ik de kerk ook met een korreltje zout. Een instituut is per definitie een diktatuur en daarom misdadig.

 5. 8

  Het is een beetje alsof Adolf Hitler zegt: “Als ik mensen heb gekwetst door het ombrengen van miljoenen in concentratiekampen, wil ik daarvoor bij deze mijn excuses aanbieden”.

  Maar, gelukkig is deze man niet zo ver buiten zijn boekje gegaan dat hij condoomgebruik wilde promoten. Dan was hij meteen uit de RK kerk geworpen.

 6. 10

  @7
  Maar zijn baas, Popi Benni, had ook wel even mogen nadenken toen hij de excommunicatie ongedaan maakte. Of zeg ik nou iets heel geks…. kerk en nadenken.

 7. 11

  @9: bij Faurisson, bijvoorbeeld.

  Waarbij ik het grappig vind, dat de linkse coryfee Noam Chomsky in het verleden vaak is aangevallen, omdat hij Faurisson´s recht op vrijheid van meningsuiting verdedigde. Sic transit gloria mundi.