Quote van de Dag: Solliciteren

[qvdd]

“Hier gaat de oppositie een nummer van maken. Zij heeft ontkend dat ze heeft gesolliciteerd. De bal ligt voor open doel.”

D66-fractievoorzitter voor Almere, Cocky Kuipers, ruikt onraad voor het gezag van Annemarie Jorritsma als burgemeester. Haar kandidatuur voor Amsterdam is de oorzaak. De reactie van de PVV, bij monde van woordvoerder Teun van Dijk, laat zich raden:

“Dit geeft het duidelijke beeld van een burgemeester die niet honderd procent voor haar stad gaat. [Ze heeft] ronduit gezegd niet in de running te zijn. Dat maakt haar onbetrouwbaar.”

  1. 2

    Natuurlijk heeft ze ontkend. De reacties die nu komen maken alleen maar duidelijk dat ze daar verstandig aan deed. Alleen moest iemand in de Amsterdamse gemeenteraad blijkbaar lekken over haar kandidatuur. Mag een burgemeester niet elders discreet solliciteren zoals elke burger in Nederland? Dat lijkt me onwerkbaar.

  2. 3

    Een storm in een glas water… Jorritsma zit te lang in Almere, met het inkomen van haar man in de bouwbranche kan zij gewoon ophouden. Kan iemand anders bm worden in Almere. Geen haan die er naar kraait.