Quote van de Dag: Seculier antisemitisme

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,
[qvdd]

Marokkaanse daders kun je aanpakken. Bij autochtone daders is dat lastiger, want bij hen hangt het antisemitisme samen met de toenemende secularisering in de samenleving. Als gevolg van secularisering is er mogelijk minder verdraagzaamheid voor religie.

Volgens minister Piet Hein Donner komt Jodenhaat ook voort uit de ontkerkelijking van de samenleving. Ook CIDI-voorman Ronny Naftaniel stelt dat antisemitisme bij velen, en zeker niet alleen moslims, voorkomt.

Reacties (4)

#1 Ernest

Eerst was er antisemitisme vanwege het katholicisme,
toen vanwege de protestant Luther,
toen vanwege Darwin,
toen door het nationalisme,
toen het kapitalisme (of het socialisme?),
toen het bolsjewisme,
toen door het nazisme,
toen neo-nazisme,
toen de islam,
en nu dan ook door het atheisme.
Interessant!

  • Volgende discussie
#2 Bismarck

Wat unne grote bullshit! Donner weet Donnersgoed dat antisemitische ook met de paplepel erin ging bij de christelijken. Overigens denk ik dat antisemitische aan het afnemen is. In mijn omgeving merk ik in ieder geval dat het iets is dat er typisch bij de oudere generatie (vroege babyboom en vooral vooroorlogs) diepgeworteld in zit en dat het dus grotendeels met die generatie uitsterft. De mensen uit latere generaties zijn vooral pro- of antizionistisch (vaak wel behoorlijk uitgesproken), maar dat is iets heel anders.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 pedro

Tsja…. Die religies zijn allemaal zo vreselijk verdraagzaam…

Oftewel: ik denk, dat de toename van de onverdraagzaamheid voor religies door seculieren ruimschoots gecompenseerd wordt door de afname van de onverdraagzaamheid dankzij de secularisering.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Joost

@2: Maak dat het CIDI maar eens wijs.

  • Vorige discussie