1. 3

  Joh. Wat een vernieuwend voorstel zeg, om goed te kijken of een school wel levensvatbaar is bij de subsidie-aanvraag. Dat ze daar zelf niet op zijn gekomen.

 2. 4

  ja bismarck. de eigen schaapjes geven tenminste degelijk en betrouwbaar onderwijs en leren kinderen zich te ontwikkelen tot beheersbare, disciplinaire volwassenen.
  islamonderwijs is alleen maar bezig met ondermijning van de Nederlandse cultuur.

 3. 5

  Worden particuliere scholen dan anders beoordeeld en gecontroleerd dan de rest van het onderwijs?

  Als dat zo is dan lijkt het me beter Van Dijk’s voorstel te wijzigen en aan te scherpen. Alle particuliere scholen alsnog door de molen der toestingcommissies en inspecties.

 4. 6

  Toch lastig voor het CDA: die kunnen nooit moslimscholen verbieden, omdat ze dan aan hun eigen corebusiness komen. Gelukkig heeft de islamitische scholenbond zélf al gezegd dat bij een gebrek aan goede bestuurders, er voorlopig geen nieuwe moslimsscholen geopend moeten worden.

 5. 7

  eigenlijk zou het nog beter zijn (serieus), om al het bijzonder onderwijs af te schaffen. De scheiding Staat en Kerk is wel heel erg aan het vertroebelen de laatste decennia.

 6. 9

  bismarck: wederom en voor de zoveelste keer lees je weer eens niet goed / subjectief. Ik sprak over deccencia, en decennia is het meervoud van decennium!

 7. 10

  @9: Nee inderdaad, dat is mijn fout. Ik had moeten begrijpen dat als je “laatste decennia” zegt, je er minimaal 9 bedoelt. Wat stom van me dat ik bij die term “laatste” aan niet meer dan 2-3 denk. Gelukkig maar dat het de laatste decennia wel goed gaat met het algemeen kiesrecht.