Quote van de Dag: Return to Libya to die

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

“Mr al-Megrahi did not show his victims any comfort or compassion. They were not allowed to return to the bosom of their families to see out their lives, let alone their dying days, but that alone is not a reason for us to deny compassion to him and his family in his final days. (…) it is my decision that Mr Mr Abdelbaset Ali Mohmed Al-Megrahi (…) be released on compassionate grounds and be allowed to return to Libya to die.”

De woorden van de Schotse Minister van Justitie Kenny MacAskill bij de vrijlating van Abdelbaset al-Megrahi tonen de gemengde gevoelens van velen die betrokken waren bij de Lockerbie-aanslag in 1988. Al-Megrahi werd in 2001 schuldig bevonden aan die aanslag en tot (minstens) 20 jaar cel veroordeeld. Nu heeft hij een terminale vorm van prostaatkanker.

Al-Megrahi heeft altijd volgehouden onschuldig te zijn en er zijn inderdaad genoeg redenen om op zijn minst te twijfelen aan de juistheid van het gerechtelijk onderzoek.

Schuldig of niet, nu al-Megrahi in Libië is aangekomen, zal Libiës grote leider (en één van de slechtst geklede regeringsleiders) hem een dezer dagen voor de verzamelde pers als een verloren zoon aan zijn borst drukken en op het schild hijsen. Over elf dagen is Khadaffi 40 jaar aan de macht.

Reacties (4)

#1 Bismarck

poepoe, slechtsgeklede regeringsleiders en dan linken naar een heel mooi pakkie. Hij is wel met afstand de regeringsleider die de meeste aandacht aan kleding besteedt en ik vermoed dat hij ook de grootste klerenkast heeft van allemaal.

Zijn smaak is in ieder geval heel breed, want behalve Bedouïnestijl, laat hij zich net zo graag zien in oldschool dictator (met zorgvuldig gekozen gastheerbeledigende accessoires) of playboystijl (wederom met accesoires, deze keer om zijn individuele identiteit goed uit te drukken).

  • Volgende discussie
#2 clismo

Ik krijg het gevoel dat er bij die top tien niet alleen naar kleding gekeken is.

Haha. Die eerste zin bij Kim Jong Il: “For a man who enjoys the finer things ? he reportedly takes pleasure in Hollywood DVDs…”

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 clismo

Khadaffi’s grootste zonde tegen de mode blijft natuurlijk die foute snor.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Kropotkin

@1: Ja geweldig die verschillende (kleding)stijlen. Woestijnpiraat, maffiaplayboy, operettedictator of Che Guevara impersonator. Hij is compleet fout maar toch …

Op de een of andere manier doet ie me vaak denken aan de wiener schnitzel und sauerkraut speech van wijlen Hynkel.

  • Vorige discussie