Quote van de Dag: Politieke betrokkenheid

[qvdd]

Niet alleen dat er op het hoogste ministeriële niveau over de mogelijke strafvervolging van mijn cliënt is gesproken, maar bovendien dat er sprake is geweest van inhoudelijk politieke betrokkenheid bij de beslissing om tot vervolging over te gaan.

De Telegraaf concludeert op basis van interne emails dat minister Hisch Ballin persoonlijk betrokken was bij de keuze Wilders wel of niet te vervolgen. Wilders’ advocaat Moszkowicz grijpt dit aan om de claim dat dit een politiek proces is kracht bij te zetten. Het OM reageert nuchter:

De minister is politieke verantwoordelijk voor het OM. Hij wordt regelmatig naar de Kamer geroepen om uit te leggen waarom gevoelige zaken wel of niet worden vervolgd. Als OM moet je hem natuurlijk wel vertellen wat je van plan bent te gaan doen. De wet heeft ook geregeld dat als de minister het niet eens is met het OM, hij een aanwijzing kan geven om toch anders te handelen.

  1. 1

    “De wet heeft ook geregeld dat als de minister het niet eens is met het OM, hij een aanwijzing kan geven om toch anders te handelen.”

    Oh nee, niet alleen het proces van Wilders, maar veel meer processen zijn politieke processen! Nederland dictatuur!

    /Moszkowicz