Quote van de Dag: Naar eer en geweten

,

[qvdd]

Als wij anders zouden besluiten dan onze achterban, dan doen we dat naar eer en geweten. Dan hebben we antwoorden gekregen die voor ons reden zijn om wel akkoord te gaan. Als we niet akkoord gaan met de missie doen we dat omdat we niet gerustgesteld zijn.

CU-voorman Rouvoet houdt de mogelijkheid open om voor de trainingsmissie in Afghanistan te stemmen. Dit alles ondanks het feit dat tweederde van de achterban er geen zin in heeft.

Reacties (1)

#1 Paul

Ik zal nooit op de CU stemmen. Maar het is fijn om te lezen dat ze een ruggengraat hebben en die durven te tonen “Als wij anders zouden besluiten dan onze achterban, dan doen we dat naar eer en geweten.” Je stemt imho op een partij die je macht vertegenwoordigt tot er nieuwe verkiezingen zijn geweest.
Populistische partijen en entiteiten doen iets anders, ze suggereren dat ze uit hun ruime toegang tot de onderbuikse gevoelens van het volk en hun interpretatie van opiniepeilingen voortdurend de mening en wijsheid van het volk destilleren. Erger nog, ze stellen deze wijsheid en gevoelens te representeren en dragen de veronderstelling uit dat het geloven in de wijsheid van hun kiezers en het bevredigen van behoeften van hun kiezers iets met regeren of verantwoordelijk zijn te maken heeft.