Quote van de Dag: minister van Onderwijs

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

“De afgelopen jaren is er in de portefeuille van de heer Plasterk te veel de indruk gewekt dat we een staatssecretaris van Onderwijs hadden en een minister van Feesten en Partijen en Emancipatiebeleid. Hij was zichtbaar, heeft goede dingen gedaan op belangrijke onderwerpen, maar nu is er weer een minister van Onderwijs”

André Rouvoet haalt op niet al te subtiele manier uit naar Plasterk, nadat hij diens portefeuille heeft overgenomen. Het moddergooien lijkt nu echt begonnen.

Reacties (5)

#1 JW

Rouvoet is een christenfundamentalist. Hiermee diskwalificeert hij zichzelf automatisch en elke vorm van kritiek uit zijn mond is potsierlijk.

  • Volgende discussie
#2 Bismarck

Los van het feit dat ik niet eens weet wie dan de staatssecretaris was (zo zichtbaar was die als staatssecretaris van onderwijs), ben ik vooral benieuwd wat er gebeurd is met de minister van wetenschap, want nu hebben we daar namelijk een minister van bijbeluitleg voor in de plaats gekregen.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Robert

@2
In ieder geval geen missionair.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Ferdinand

Lees ik net dat Van Bijsterveld bijna alle portefeuilles van Plasterk heeft overgenomen:

“Demissionair staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (onderwijs, CDA) is de feitelijke opvolger van de afgetreden onderwijsminister Ronald Plasterk. Zij neemt vrijwel al zijn portefeuilles over.
Van Bijsterveldt was al verantwoordelijk voor voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en de lerarenopleidingen. Daar komen nu hoger onderwijs, wetenschap, cultuur, media en emancipatie bij – allemaal beleidsterreinen van Plasterk. Alleen het zogenoemde arbeidsvoorwaardenbeleid gaat naar de nieuwe onderwijsminister Andre Rouvoet (ChristenUnie).”
Bron: http://www.uk.rug.nl/dezeweek.php

Kortom, Rouvoet heeft wel vanalles geroepen, maar neemt bijna geen taken van Plasterk over. Wellicht wilde hij zich even afreageren nu hij van zijn kabinetvulministerie gepromoveerd zag naar een echt ministerie.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 pepper

D’66 en Groenlinks gaan Rouvoet hierover bevragen in het vragenuurtje Dinsdag as. Ben benieuwd.

  • Vorige discussie