Quote van de Dag: Menstruatie

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

“I put myself in the shoes of any father. If one of my chil- dren was lying there, alive and, as people tell me, looking well and with her bodily functions such as her menstrual cycle still active, then I really wouldn?t be able to bring myself to pull the plug.”

Berlusconi is duidelijk tegen de plannen voor de euthanasie op de 37-jarige vrouw die als sinds haar twintigste in coma ligt.

Afgelopen vrijdag ondertekende de regering een spoedwet die deze euthanasie onmogelijk moest maken. De president weigerde te tekenen omdat de wet rechtstreeks inging tegen een gerechtelijke uitspraak over de zaak, waarin wél toestemming gegeven werd voor dit soort euthanasie (het stopzetten van de voeding).

Op dit moment probeert Berlusconi andere -heel Italiaanse- vertragingstactieken. Zo zegt hij dat de rechter het over een ander type verzorgingshuis had dan waar de vrouw ligt en constateerde een extra inspectie ‘onregelmatigheden’.

Ondertussen meldde het Vaticaan dat de kerk de pogingen van het parlement waardeert om de nieuwe wet met spoed goed te keuren en dat, zoals voorspelt, euthanasie in Italië steeds meer onmogelijk wordt gemaakt.

Reacties (2)

#1 Ultrabas

Als hij echt zo graag in de schoenen van haar vader wil gaan staan, neem haar dan lekker in huis. Ga er elke dag even naar staan kijken. En dan spreek ik hem over twintig jaar wel weer.

  • Volgende discussie
#2 Lenin Strawskim

Vanuit het perspectief van de Italiaanse macho kan ik het wel begrijpen: een man is pas echt dood als zijn hersenen niet meer functioneren, maar voor een vrouw is dat een lastig criterium. Dus een vrouw is pas dood als haar hormonen er mee ophouden.

  • Vorige discussie