Quote van de Dag: Leiderschap

[qvdd]

In zekere zin verkeert de liberale premier in eenzelfde politieke positie als GroenLinks-fractievoorzitter Sap, die haar partijleden ervan moet overtuigen dat zij een juist besluit heeft genomen. Dat vraagt om een leiderschap dat in de Nederlandse politiek leek uitgestorven.

Trouw-columnist Hans Goslinga houdt een pleidooi voor ouderwets leiderschap: niet blind achter de achterban aanlopen, maar juist voor de troepen uit.

 1. 1

  “maar juist voor de de troepen uit”

  Ja, daar zit hem net de kneep. Deze zgn politiemissie is weer onderdeel van een vechtmissie in een zeer onrustige provincie Kunduz, in een land dat al 10 jaar laag zucht onder een rampzalig westerse strategie. Zelfs de Russen hadden eerder door dat het op deze wijze een niet te winnen oorlog is.

  Ik zou het eerder politiek autisme willen noemen, van een naïef-idealistische getuigenispolitica.

  *en wenst iedereen een prettige zondag*

 2. 3

  Ik zou liever nieuwerwets leiderschap zien.

  Verder heeft Goslinga imnsvho wel een beetje gelijk hoor. het laatste decennium (m.n.) wordt de politiek winst voroal behaald door partijen, die verkondigen wat hun kiezers willen horen, en daarmee een politieke visie en een politiek beleid afhankelijk maken van de waan van de dag, in plaats van van een consistente en consequente politiek te voeren.