Quote van de Dag: Kill them

“It is a good facility. And if you are going to be engaged in a worldwide conflict, as we are in terms of the global war on terrorism, if you don’t have a place where you can hold these people, your only other option is to kill them. And we don’t operate that way.”

Obama’s prominentste antagonist in het martel-debat in de VS, Dick Cheney, verdedigt Guantanamo Bay in een toespraak voor de National Press Club. Zonder de gevangenis van Gitmo had de regering Bush de enemy combatants, de strijders van de Taliban en al-Qaida, moeten vermoorden, aldus de voormalige vice-president. Cheney herhaalt zijn voorspelling nog maar eens dat Barack Obama een erg zware dobber zal hebben aan het sluiten van het gevangenenkamp.

 1. 1

  Cheney heeft natuurlijk niet helemaal gelijk, want de enige reden dat sommigen niet on site neergeschoten werden, waren dezelfde conventies die hij verder aan zijn laars lapte of het feit dat de gevangene misschien nuttige informatie had over anderen die wel ter plekke neergeschoten dienen te worden.

  Daarnaast: ”Cheney herhaalt zijn voorspelling nog maar eens dat Barack Obama een erg zware dobber zal hebben aan het sluiten van het gevangenenkamp.”
  Dat klopt, maar dat heeft weinig met de aard van de gevangenen te maken (er zitten inderdaad ook enkele tientallen die zeker geen lieverdjes zijn), maar meer met de juridische limbo die Cheney zelf gecreeerd heeft.

 2. 3

  Die Dicky Chainsaw Shoot in the Face, Chief Torturer, heeft zijn tijd gehad.
  Hij moet nu gewoon zijn bek houden.
  De grootste terroristen zijn wij, westerlingen.
  Om onze manier van leven als westerling in stand te houden door handelsmonopolies etc. hebben we de halve wereld geterroriseerd en de andere helft uitgemoord.
  Wie heeft de zilveren kogel ? Wordt het nu niet eens tijd om deze door een verschrikkelijk dikke kop te jagen ??

 3. 4

  Nog even over Cheney.
  En vergeet ook niet de hoerige vrouwen die hem het zelfvertrouwen gaven waardoor hij is geworden wie hij nu is.
  De vrouwen die hem in bed hebben ingefluisterd: “Jij bent de man, jij moet het doen.” en “Je moet me wel goed neuken, anders komen we niet lekker.”
  Ja zo zijn de manieren van sommige slechte dames.
  Dus we hebben een paar extra zilveren kogels nodig. Maar vleeshaken doen het ook uitstekend.

 4. 6

  Het rechtse gevoel voor humor (‘Ik zou die neuzen gaan afhakken. Ooh, ik zie Clairy Polak al liggen…? ‘) is nou ook niet zo denderend.