Quotes van de Dag: Kabinet

 • Een 1 is nog te positief.
 • Als ik een nul kon geven, was het zeker een nul.
 • Dit kabinet is net als de btw: beroerd, treurig en waardeloos.
 • Van mij mogen ze nu oprotten. Ik kan dankzij dit kabinet mijn rekeningen niet meer betalen.
 • Hopelijk valt het heel snel.
 • Ze moeten maar gauw weg want ze maken het geld op dat vorige kabinetten hebben opgebouwd. Want dat komt doordat de PvdA in het kabinet zit en dat zijn mensen die graag uitgeven.
 • Met name de PvdA trekt dit kabinet in de rode cijfers.
 • De enige die nog zijn best doet, is Eurlings.
 • Het is wachten op Rita.
 • Rita zal de redding gaan worden!
 • Luister in verkiezingstijd niet naar mooie sprookjes van de huidige politieke partijen. Stem voor verandering: PVV of ToN!

In een poll van de Telegraaf krijgt het huidige Kabinet van 85% van de 40.000 stemmers een 5 of lager.

 1. 1

  De bijgaande reacties illustreren heel mooi het niveau. Telegraaflezend en -pollend publiek is dan ook een mooie doorsnede van de Nederlandse bevolking…

 2. 2

  Ach, wat een onzin. Ik was niet erg onder de indruk van het kabinet, maar door dat ontzettend negatieve zeiken om het zeiken… begin ik er spontaan fan van te worden. Leve het kabinet!

 3. 4

  :D

  Anyway ik had een 3 gegeven en daarna zag ik dat de meeste mensen een 1 gegeven hadden. Dat cijfer 1 bewaar ik nog wel even voor het eerste kabinet Verdonk/Wilders.

 4. 5

  Het lijkt er sterk op dat de gemiddelde Telegraaf-lezer wat moeite heeft het één met het ander te verbinden…:

  1. De onvrede over de prestaties van het kabinet zit De Telegraaflezer hoog. U bent de belastingverhogingen, de bemoeizucht en het stilstaan op de weg helemaal beu, zo blijkt uit de peiling die deze krant gisteren heeft gehouden.

  2. Bij het CDA springt minister Eurlings (Verkeer) er met kop en schouders bovenuit.

  *Krabt zich achter de oren* :-)

 5. 6

  [email protected]

  @topic Ik vind juist dat “we” precies het kabinet hebben gekregen wat uit de TK-verkiezingen van vorig jaar zou moeten rollen. Niet zeiken dus: dan hadden “we” maar anders moeten stemmen.

  Als die 40.000 man echt een doorsnede van de bevolking is, dan heeft bijna de helft ervan de laatste keer op CDA of PvdA gestemt en je kon op je klompen aanvoelen dat Balkie en Bos aan het eind van de rit samen door één deur zouden moeten. Volgens mij is dat ook door de SP aangedragen in de verkiezingen: stem je Bos (PvdA), dan krijg je Balkenende (CDA) er gratis bij.

  Een andere mogelijkheid is dat ze het hier over de poppetjes ipv over de aan het kabinet deelnemende partijen hebben. Dat kan ik me niet voorstellen. Volgens mij hebben de meeste mensen geen idee waar ministers concreet mee bezig zijn, tenzij het een incident betreft. Want dan wordt het lang en breed uitgemeten (media bedankt).

 6. 8

  @7: eind 2005/begin 2006 wàs er-in de peilingen- een linkse meerderheid, dus zo gek was het idee van de SP nog niet. De verkiezingsuitslag was idd totaal anders (door verlies van PvdA) en in de huidige peilingen al helemaal onmogelijk (door verlies van PvdA èn SP) maar het was in die tijd op paier een reeele mogelijkheid.

 7. 10

  @8: Op grond van dat soort tussentijdse peilingen gaan rekenen is toch wel wat voorbarig. Tijdens de verkiezingscampagnes van de afgelopen verkiezingen is toch keer op keer gebleken dat de stemverhoudingen sterk wijzigen in de aanloop naar daadwerkelijke verkiezingen.