Quote van de Dag: Incumbent

[qvdd]

“In America today voters don’t like or trust government, business or even the Catholic Church. The worst thing you can be is an incumbent. The Pope would have a hard time getting re-elected right now.”

Volgens Mark McKinnon, een ‘strategist’ voor de Republikeinse partij, is niets zo erg als een reeds gekozen senator te zijn op het moment. Iedereen wil nieuwe gezichten.

 1. 1

  “The worst thing you can be is an incumbent”?

  Gekozen, omdat de mensen een ander gezicht willen, en dan bij de volgende verkiezingen klagen, dat mensen een nieuw gezicht willen…. Het is allemaal de schuld van de anderen, nooit van jezelf.

 2. 2

  Dat zou een behoorlijk nieuw fenomeen zijn. Gewoonlijk heeft de incumbent een enorm electoraal voordeel ten opzichte van zijn uitdagers.

 3. 4

  Bij de laatste senaatsverkiezingen wisten 13 republikeinse incumbents hun herverkiezing te verzekeren, terwijl er 5 van hun in de verkiezingen verloren omdat ze republikein waren en de democraten zo’n landslide kregen. Bij de “vervangende” kandidaten liep het aanmerkelijk slechter af (2 republikeinen wisten de zetel van hun voorganger over te nemen, terwijl er 3 verloren). Alle incumbent democraten behielden hun zetel.