Quote van de Dag: Hernieuwde schade aan de ING

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,
[qvdd]

Tot mijn grote spijt moet ik constateren dat de variabele beloning voor de raad van bestuur over 2010 het herstellende vertrouwen van onze klanten en de samenleving (…) hernieuwde schade dreigt toe te brengen

De ING-top ziet af van de bonus en loonsverhoging over 2010, na de publieke verontwaardiging die erover ontstond. Het is treurig dat er nog steeds publieke verontwaardiging nodig is om deze wereldvreemde topverdieners tot de orde te roepen, terwijl de pensioenen werden bevroren met als reden dat de bank er te slecht voorstond. Treurig, en weinig hoopgevend voor de toekomst.

Reacties (7)

#1 Kees Flodder

” Het is treurig dat er nog steeds publieke verontwaardiging nodig is om deze wereldvreemde topverdieners tot de orde te roepen, terwijl de pensioenen werden bevroren met als reden dat de bank er te slecht voorstond. Treurig, en weinig hoopgevend voor de toekomst.”

Bekijk t eens van de andere kant. Het is hoopgevend dat deze topverdieners hun oren laten hangen naar wat maatschappij zegt/wilt. Dat maakt ze dus een stuk minder wereldvreemd. En er is niet eens wetgeving aan te pas gekomen. Weinigen zullen 1,25 (?) miljoen afstaan om een paar boze krantenartikelen. Ik in ieder geval niet. Je maakt je schutting dan gewoon nog net ietje hoger…

 • Volgende discussie
#2 Joost

Sorry, je bent pas “niet wereldvreemd” als je dat van te voren in kan schatten.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Bismarck

@1: Het is ook een stukje langetermijndenken: Door hun bonussen nu af te staan, voorkomen ze misschien wetgeving die ook hun bonus over vijf jaar door de neus kan boren (als Nederland inmiddels ergens anders collectief verontwaardigd over is).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 sander_1583

Tja, rare inschattngsfout,

Daarnaast is het wel goed om iedere tien jaar de pensioenen een jaartje te bevriezen. Alsof dat allemaal gegarandeerd zou zijn. Daar gaat die paar miljoen bonus niets aan helpen.

De grote vraag is!!! (zeg het Sander , zeg het)

Waarom worden we niet klant bij Triodos of ASN of Regiobank? Geen bonussen, duurzaam etc. jeweettog !! Blijkbaar vindt de klant het allemaal prima, of heb ik het mis?

De klanten in de VS zullen misschien denken dat Vadertje Drees hier de baas is want zo’n lage bonus kennen ze daar niets eens. Ook komt daar veel van de omzet vandaan
ING denk in kansen en ga hier mee aan de slag. Mijn rek. nr is bekend!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Joost

“De klanten in de VS zullen misschien denken dat Vadertje Drees hier de baas is want zo’n lage bonus kennen ze daar niets eens.”

De mensen in Japan vinden de Nederlandse bonussen al ongekend. Maar daar spiegelen de bankiers zich liever niet aan.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 rgvk

@4 Ja, die kracht van de consument daar heb dan ook gemengde gevoelens over. Aan de ene kant hoor je succesverhalen (zojuist nog McDonalds die duurzaam aan de slag gaat onder druk van de consument) en aan de andere kant heb ik zo mijn twijfels of meer dan een handvol mensen naar een andere bank overstapt vanwege bonussen (bij Triodos etc. zit men ook niet in de eerste plaats vanwege bonussen/directiesalarissen)… en als liberaal vind ik dat eerlijk gezegd dan ook weer gewoon een legitimatie van deze bonussen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 pedro

@1: Bekijk diefstal eens van de andere kant. Als ontdekt wordt, dat je wat gestolen hebt, laat je je oren hangen naar wat maatschappij zegt/wilt, geef je de gestolen waar terug en er is niets aan de hand. Een inschattingsfoutje?

Weinigen zullen het lef hebben zichzelf 1,25 miljoen euro toe te kennen, als de bonussen al tijden onder vuur liggen. Als ze naar de maatschappij luisteren, waren die bonussen nooit zo hoog vast gesteld.

@4: in Rusland zijn de bonussen ook veel hoger, maar we leven in Nederland, niet in de VS of Rusland. En voor de managers gelukkig ook niet in Japan.

 • Vorige discussie