Quote van de Dag: Grenscontroles

[qvdd]

We zien een stijging in grensoverschrijdende misdaad: drugs, Oost-Europeaanse bendes, mensensmokkel, valutasmokkel enzovoorts. Een van de meest effectieve methodes om dit te bestrijden zijn grenscontroles. Dit wordt zo snel mogelijk ingesteld.

Aldus de Deense minister van Financiën Hjort Frederiksen. Denemarken zaagt aan de poten van het Schengenverdrag.

 1. 3

  Tja, het afschaffen van grenscontrole brengt een stijging van grensoverschrijdende criminaliteit met zich mee, net als grensoverschrijdende handel en ander positieve dingen.

 2. 4

  #3: Ik heb er zo mijn twijfels over dat grenscontroles tot de meest effectieve middelen behoren tegen valutasmokkel, drugs, en Oost-Europeaanse bendes (wat dat dan ook mogen zijn).

 3. 5

  Hebben we in de verdragen vast gelegd, dat de grenzen alleen op zijn geheven voor de legale handel, en dat die grenzen voor de illegale handel nog steeds bestaan?

  En zou die Deen zich wel realiseren, dat een terugkeer van de grenscontroles ook de legale handel treft? Het kon de gewone mensen vroeger bitter weinig schelen, of die grenscontroles op werden geheven. Het was vooral het bedrijfsleven, dat belang had bij het opheffen van de controles.

  Persoonlijk denk ik, dat deze liberaal dat allemaal ook wel weet, maar dat hij af en toe wat moet roepen om de rechts populistische gedoogpartners van zijn kabinet tevreden te houden.