Rita Verdonk gaat op de stoel van de rechter zitten en dat hoort niet. Als Kamerlid ben je immers medewetgever. Als je dan vindt dat iets niet goed is, moet je de wet aanpassen. Doe dat dan ook. Niet het vonnis kritiseren.
Aldus Alexander Pechtold over Verdonk´s uitspraak over de zaak Germaine C. Germaine C. reed een tasjesdief dood en werd vrijgesproken van doodslag.
Reacties (4)
Natuurlijk mag iedereen rechterlijke uitsprakewn bekritiseren. Parlementsleden, opiniepeilers en Telegraaflezers incluis. Het getuigt pas echt van een gebrek aan vertrouwen in de rechterlijke macht als je denkt dat dat invloed heeft op de uitspraak. Pechtolds partijgenoot Sorgdrager was haar tijd overigens al ver vooruit toen ze de uitspraak in de zaak Tjoelker onbegrijpelijk noemde. Ze was toen minister van Justitie…
Verdonk leverde al enige jaren vóór de gerechtelijke uitspraak kritiek op gerechtelijk vooronderzoek, eventuele eis en Openbaar Ministerie, namelijk toen zij nog minister was..
Alexander Pechthold iedere burger heeft het recht van kritiek. Ook Rita Verdonk, ze praat dikwijls uit haar nek. Maar ze ging niet zitten op de stoel van de rechter. Maar kritiek is wat anders dan op de stoel van de rechter te zitten. Volgens Pechthold moeten parlementleden hun mond houden. Pechthold stuur dan de gehele 2e kamer naar huis.Het is juist de taak van de parlementleden om hun mening te geven. Het is ook niet verplicht dat je daar mee eens bent . In onze democratie mag iedere burger zijn mening zeggen.
Zeurpiet
Pechtold zeurt natuurlijk. Hoe je ook verder over Verdonk denkt, zij is zeker niet op de stoel van de rechter gaan zitten. De zaak was immers niet meer ‘onder de rechter’ en Verdonk leverde commentaar op de uitspraak. Wil Pechtold dat gaan verbieden?!