Quote van de Dag: Fatsoenlijke discussie

[qvdd]

“We voeren op een fatsoenlijke wijze een discussie en daarom is het beter nu geen mededelingen te doen.”

Maxime Verhagen doet er alles aan om de crisissfeer binnen het CDA te verbloemen. De fractie vergadert op dit moment verder over het wel of niet voortzetten van de formatiebesprekingen met VVD en PVV.

 1. 1

  Verhagen praat nu individueel met de fractieleden… Even lekker wat persoonlijke druk uitoefenen.

  Maar ik heb NET een docu gezien over het einde van Margaret Tatcher. Die hoopte ook met persoonlijke gesprekken een nederlaag binnen haar fractie te blussen. Ze maakte daarbij de cruciale fout door eerst haar grootste criticasters uit te nodigen. Ben benieuwd hoe Verhagen dat aanpakt.

 2. 3

  Een fatsoenlijke achterkamertjesdiscussie om het einde van de achterkamertjespolitiek in te luiden? Of zouden de voorstanders van de vrijheid van meningsuiting daar geen problemen meer mee hebben, wanneer ze zelf aan de macht mogen ruiken?

 3. 4

  @3: CDA is idd de achterkamertjespartij bij uitstek, maar ’t gaat me te ver om iedere besloten vergadering een achterkamertjesdiskussie te noemen. Al was ’t maar omdat de media al van ’t overleg en de lokatie wisten voor ’t begonnen was.
  Achterkamertje was geweest op een geheime lokatie bij elkaar komen zonder dat iemand ervan weet en naar buiten toe niet laten merken dat er verdeeldheid is.

 4. 6

  @5: Dit is niet tussen frakties/partijen, maar binnen een fraktie. Al zou je kunnen zeggen dat dit al niet meer past bij het ‘zonder ruggespraak’ uit de taakomschrijving van de parlementariër, maar da’s een andere diskussie. ;-)