Quote van de Dag: Eén nacht ijs

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,
[qvdd]

Het is een serieuze zaak. Ik moet nu gaan nadenken en alles op een rijtje zetten. Ik doe er niet lichtvaardig over en [ga] niet over één nacht ijs.

De zaak Lucassen bezorgt Wilders duidelijk hoofdbrekens, zeker nu ook nog duidelijk is geworden dat hij is veroordeeld wegens ontucht met twee vrouwelijke ondergeschikten toen hij sergeant in het leger was. Verder realiseert hij zich dat het ‘natuurlijk niet goed is voor de PVV’ als dit soort zaken in het nieuws komen: “Het is niet de eerste keer en daar ben ik alles behalve trots op.”

Reacties (8)

#1 Johanna

Wat mij intrigeert, is die veroordeling. Is Lucassen niet gescreend en was het daardoor niet bekend? Of is hij wel gescreend en vormde dat geen beletsel om hem wel kandidaat te stellen?

 • Volgende discussie
#2 pedro

@1: zoiets dacht ik ook al. Bij de selectie van Lucassen is hij blijkbaar wel over één nacht ijs gegaan.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Paul

Geert vroeg ook niets over zijn carriereswitch van drillen in het leger naar het doceren van digitale muziek. L. is wel gescreend (door Wilders en Bosma, lees het schotschrift van de laatste) en heeft gezworen dat hij een heel goede en fijne betrouwbare jongen was. En bij een gezonde hollandse jongen geldt dan ‘een blanke man, een betrouwbaar woord’.
De PVV is zo gebeten op allerlei gelukszoekers uit getinte landen die in een rijk land welvarend willen leven omdat Geert en zijn gelukszoekers zulk gedrag alleen van henzelf tolereren.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 pedro

Trouwens wel ongelooflijk politiek correct van Wilders. Eerst maar even thee gaan drinken met Lucassen en niet onmiddellijk conclusies verbinden aan de berichten.

Daarbij zei hij dat zijn partij geen geld heeft ”om dure bureaus in te huren” voor uitgebreid onderzoek naar mensen die politiek actief willen worden voor de PVV. ”Dat doe je met de middelen die je hebt. Ook hier zullen we lessen uit moeten trekken

Dure bureaus? Is dit een pleidooi voor subsidie voor die bureaus? En hoe duur moet zo een bureau zijn, als het voldoende is om gewoon om bewijzen aan de persoon zelf te vragen. Een eervol ontslag uit het leger kan Lucassen toch gemakkelijk bewijzen?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Erik

Wilders had simpelweg een verklaring van goed gedrag kunnen eisen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Joost

Wordt een “legerstrafblad” ook doorgegeven als je burger wordt dan? Ik kan me voorstellen van niet, want in het leger zijn de regels anders dan in een burgermaatschappij.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Arnoud

Als Lucassen niet “uit eigen beweging” opstapt uit de Tweede Kamer, moet Wilders gaan kiezen tussen imagoschade oplopen door Lucassen te laten zitten of Lucassen uit de fractie zetten met als mogelijk risico dat er onvoldoende gedoogsteun voor het kabinet overblijft. Of zal de SGP het mogelijk door een ontuchtpleger ontstane probleem met de mantel der (gedoog)liefde bedekken en het kabinet in het zadel houden?

Ik denk dat Hero Brinkman er vanavond een kopstootje op zal drinken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Martijn

Mijn voorspelling: Wilders is nu druk in allerlei lokale krantjes aan het zoeken naar kattenkwaad door Marokkaanse jongens. Zodra hij iets vindt gaat hij een aantal volkomen bizarre extreme maatregelen tegen voorstellen. Iedereen vergeet Lucassen. Die raakt zijn portefeuille kwijt en mag voortaan alleen nog als stemvee dienen.

 • Vorige discussie