Quote van de Dag: Dom, gevaarlijk en strijdig met de grondwet

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,
[qvdd]

Politiek dom, op veiligheidsgebied gevaarlijk en strijdig met de grondwet.

CDU-parlementslid Ruprecht Polenz vat het goed samen. De Duitse politiek reageerde woedend op het voorstel van Christoph Blume van luchthaven Düsseldorf en voorzitter van de vereniging van Duitse vliegvelden om sommige mensen meer te controleren op basis van etnische herkomst, leeftijd en geslacht.

Reacties (5)

#1 Tjerk

Het is op veiligheidsgebied gevaarlijk omdat… Beierse oma’s van 74 statistisch gezien net zo vaak een bom in de hakken van hun steunzolen hebben zitten als Jemenitische mannen van 24?

  • Volgende discussie
#2 Inje

Ik denk dat ze dat zoiezo al doen, alleen is het geen officieel beleid. Zo werd ik de vorige keer toen ik naar Amerika ging 3 keer volledig gecontroleerd en bij aankomst mocht ik ook nog ff in een persoonlijk onderonsje precies uitleggen wat ik ging doen, waar ik elke dag plande te verblijven en of ik die reserveringen kon tonen.
Je bent blank, man, jong en komt uit Nederland. Dat moet wel een drugssmokkelaar zijn….

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Joost

@1: Als je de veiligheidsmaatregelen verzwakt voor een bepaalde, makkelijke te identificeren groep minder dan wel meer te controleren dan creëer je zwaktes in je verdediging. Terroristen weten dat ook, zeker als het officieel beleid is, en voor je het weet blaast een blanke oma van 85 een vliegtuig op omdat je haar standaard minder goed controleerde.

@2: Ah, sta je toevallig op de lijst daar?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Tjerk

@3; je moet me toch even uitleggen hoe islamitische of baskische of dierenterroristische netwerken blanke oma’s van 85 zo ver gaan krijgen dat ze zichzelf opblazen in een vliegtuig.

Nog even afgezien van het gegeven dat de Basken niet erg geïnteresseerd lijken in aanslagen die geen direct verband houden met Baskenland, en dierenterroristen zich niet bezig houden met vliegtuigkapingen maar met het terroriseren van nertsfokkers, veehouders en dierproefnemers.

Het is een beetje hetzelfde als FBI-profiling van seriemoordenaars. Als er een reeks jonge blanke vrouwen wordt vermoord, zoekt de FBI meestal ook naar een blanke man van tussen de 25 en de 40. Dat is rassendiscriminatie, leeftijdsdiscriminatie en seksediscriminatie. En misschien is de dader ditmaal wel een zwarte vrouwelijke dwerg!

But not likely.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Joost

Dat ze moeilijker te werven zijn wil niet zeggen dat het niet kan lonen om het toch te proberen (en te slagen) als er specifiek minder op wordt gecontroleerd?

Zelfmoordenaars zijn de wapens in de handen van de organisatoren, en die zijn ook niet dom. Ze zoeken de “unlikely’s” actief op.

Nu is mijn voorbeeld wat extreem inderdaad, maar je kan een wat oudere moslimvrouw wordt al wat waarschijnlijker, niet? En waarschijnlijk ook nog lekker weinig gecontroleerd.

  • Vorige discussie