1. 1

  Verander het woord Israël in Irak onder Saddam en niemand zou vreemd opkijken dat het land binnengevallen wordt. Sterker: een onderzoek naar de beweegredenen van Balkenende c.s. met betrekking tot de oorlog is dan helemaal niet in Frage.

 2. 3

  De redenatie van het Israëlische leger is ook behoorlijk krom. Alsof de Feyenoord-hooligans weer eens ergens een paar cafés in een pittoreske Europese voetbalstad kort en klein hebben geslagen en de luchtmacht van dat land dan maar een paar bommen op mijn huis gooit omdat het in Rotterdam staat.

 3. 7

  Is ook nietzoslim om steeds het leven in die gazastrook onmogelijk te maken, mensen hun baan te ontnemen, medische hulp ontzeggen, economisch te isoleren, er regelmatig binnen te vallen en raketaanvallen te doen binnen die strook waarbij ook onschuldige burgers omkomen.

  Er komt een keer een reactie. lijkt me normaal.

 4. 9

  De acties van Israël tegen het gruwelijke Hamas met zijn Christen vervolging en ingebouwde vrouwvijandigheid, zijn alleen disproportioneel in verhouding tot wat Israël qua techno-geweld vermag. Veel meer.

  Israël doet mij denken aan de geketende beer die ik eens op een Tv-film van ?Animal Planet? zag. Twee vermoedelijk afgerichte honden sprongen steeds tegen het dier op en beten de beer zo te zien in zijn gezicht en het oersterke dier kon er niets tegen doen. Een vreselijk, sadistisch gezicht dat mij nog dagelijks kwelt. De internationale gemeenschap (UNO) doet mij denken aan de ketting waaraan die beer lag. De rest van de vergelijking laat ik aan de fantasie van de redactie en reageerders van/op GC over.