Quote van de Dag: Desastreus en destructief

[qvdd]

“Politiek zou het niet geloofwaardig zijn ermee te stoppen. Het zou ook tamelijk desastreus en destructief zijn. Je laat de wijken aan hun lot over. Het gevolg zou kunnen zijn dat er bij de volgende verkiezingen uit onvrede nog meer mensen op de PVV stemmen. Maatschappelijk is het onverantwoord met de wijkenaanpak te stoppen.”

Demissionair minister van Defensie Eimert van Middelkoop heeft sinds de val van het kabinet ook de leiding over het programmaministerie Wonen, Wijken en Integratie. Stoppen met investeren in probleemwijken ziet hij niet zitten.

 1. 1

  Nog meer mensen eventueel stemmen op PVV? En dat door géén geld stoppen in projecten waarvan de gemiddelde PVV-stemmer zegt dat dat geld over de balk smijten is.

 2. 3

  Dus problemen moet je niet aanpakken omdat ze problemen zijn, maar omdat ze een andere politieke partij groter maken?

  Niet mijn opvatting van politiek.

 3. 4

  @2: idd, Van Middelkoops angst, dat de PVV nog verder groeit, lijkt mij ongegrond. Of de PVV verder nog wat groeit of niet, is ook niet afhankelijk van al dan niet investeren in de armste wijken van het land. Zonder investeringen nemen de problemen in die wijken alleen maar toe. Wel investeren in die wijken is geld over de balk smijten. En zo vinden ze altijd wel een reden zonder zelf verantwoordelijkheid te nemen of keuzes te maken.

 4. 7

  Grappig dat de zogenaamde angst van de minister weer wordt benadrukt. Het lijkt mij dat hij heel goed zegt dat je niet zomaar moet stoppen met wat er is opgezet. Vooral meerdere jaren projecten kosten het meest bij vroegtijdig afbreken.