Quote van de Dag: Derde generatie allochtoon

[qvdd]

“Niet-westerse allochtonen zijn nog altijd oververtegenwoordigd in de criminaliteitscijfers. Straks zien we dat niet meer, omdat ze te boek staan als autochtoon”

De PVV wil, bij monde van Joram van Klaveren, de definitie van allochtoon oprekken. Was je tot nu toe geen allochtoon als je beide ouders in Nederland zijn geboren, in de toekomst moeten, als de PVV z’n zin krijgt, ook al je grootouders in Nederland geboren zijn. Zo kan je makkelijker de criminaliteitscijfers in de gaten houden, volgens Van Klaveren.

 1. 1

  Mijn reactie op PVV,DE VOORVADEREN VAN JORAM VAN KLAVEREN WAREN SLAVENDRIJVERS,UITBUITERS,ROVERS,OPLICHTERS DUS HIJ OOK.
  IK BEN TROTS OM ALLOCHTOON TE ZIJN,NA PRINS WILLEM ALLEXANDER IS DE KONIGIN OOK EEN ALLOCHTOON,HOERA!

 2. 3

  Bijna schamper zou ik zeggen: Joram kan liever zijn bijna naamgenoot die eenzaam in Peru zit te hokken opzoeken. Dan doet hij tenminste nog iets goeds in plaats van dit domme gedachtengoed. Realiseert Joram zich wel dat hij zich opstelt als een zoveelste pion naar een wereld toe van ‘blankes en nie-blankes’. Waar was dat ook alweer? O ja, het Zuid Afrika pre-Mandela. Zo leert de geschiedenis dat wat je bestrijdt de tiran smadelijk zal overwinnen. Dat slechts heeft apartheidspolitiek bereikt. Het is nu eenmaal tegennatuurlijk dat mensen anderen uitsluiten, men isoleert slechts zichzelf van het geheel en niets kan zich ontwikkelen. Het straft zichzelf af en als we de parallel doortrekken: in minder dan 30 jaar zal er wellicht nog maar een klein plekkie Neerlandia ergens zijn waar seniele PVV-ers zich nog steeds verschansen achter een berg kaas en klompen. Maar de wereld trekt hen voorbij.

 3. 4

  “Het is nu eenmaal tegennatuurlijk dat mensen anderen uitsluiten”

  Dat lijkt me juist natuurlijk? Mensen plaatsen in hokjes om de wereld overzichtelijk te houden.

 4. 5

  @ Joost
  Het is maar wat je natuurlijk vindt. Als je het natuurlijk vindt om mensen in hokjes te plaatsen zul je natuurlijk spoedig merken dat je zelf in een hokje zit waar je niet meer uit kan en wordt je natuurlijk onderdeel van een geleidelijk maar zeker proces van zelf isolering. Uiteindelijk zal men in zijn hokje wegkwijnen als een konijn dat niemand te eten en te drinken zal geven. Waarom niet? Je hebt alle anderen zelf in hokjes gestopt, dus tel uit je winst. De natuur zal zijn beloop nemen, zoals altijd: leven of dood. In dit geval het laatste dus. Daarom liever kiezen voor het leven, dus zal men wel moeten samenwerken. Een spreekwoord zegt ook: Elke vereniging die is gebaseerd op uisluiting van anderen kan van geen permanente duur zijn en is geen lang leven beschoren. Veel mensen kennen dit niet en leren dit door een proces van schade en schande, de knapperds!
  Een andere natuurwet: de sterkste overwint. Wie zijn de sterksten? Degenen met de meeste diversiteit natuurlijk. In tegenstellng tot de idee van autochtonal inbreeding wat slechts zou leiden tot erfelijke zwakte door inteelt.

 5. 6

  Als dergelijke wetgeving in Nederland in 1945 al had bestaan hadden we alle joden en zigeuners netjes opgevangen, in plaats van hen na hun deportatie en ontsnapping aan uitroeiing nogmaals te schofferen, door hun bezittingen te roven en hun rouw te bagatelliseren.

 6. 7

  Elke keer denk ik dat het niet idioter kan met de PVV… En dan bewijzen ze wederom mijn ongelijk.

  Een groep mensen die domheid, onwetendheid en haat tot deugden verheft en daar nog electoraal succes mee heeft ook. Treurig.

 7. 8

  Hun standaard flauwekul wordt nu door hun knuffelaars Leegte en Verhagen aan de man gebracht, logisch dat de partij met het enige geblondeerde lid een andere drol op de voorpagina van de Telegraaf plaatst.

 8. 10

  De enige echte oplossing is natuurlijk, om het begrip allochtoon dan maar meteen op te rekken naar iedereen, die ooit in het verleden een buitenlandse voorouder heeft gehad, dan kunnen we ons eindelijk weer gewoon op de criminaliteitscijfers richten in plaats van op de afkomst van de dader, of zijn ouders, of zijn grootouders, of zijn overgrootouders, of zijn betovergrootouders, of zijn enz, enz.

 9. 11

  @harold: Ik vind het niet natuurlijk, het ís natuurlijk. Het is gewoon een overlevingsstrategie. Of ik het goed of fout vind doet er niet toe, ik constateer slechts een feit.

  Mij hoef je niet te overtuigen van de slechte gevolgen die die evolutionair bepaalde strategie kan hebben.

 10. 12

  ”Zo kan je makkelijker de criminaliteitscijfers in de gaten houden”

  Volgens mij bemoeilijkt zoiets het bijhouden van de criminaliteitscijfers alleen maar. Ik vermoed dat van Klaveren dan ook iets heel anders bedoelt.

 11. 14

  @10: Maar een buitenlandse voorouder van 4 generaties terug, dat kun je nogal makkelijk verzwijgen onder het mom van onwetendheid. Zou het niet beter zijn om dan gewoon met DNA-markers te gaan werken en bepaalde markers tot “Nederlands” te verklaren en iedereen met afwijkende markers tot allochtoon te bestempelen? Moet wel iedereen even bloed komen doneren, voor het markerpaspoort (in te voegen op chip en centrale databank). Als je dan ook nog een mooie grote rode A van allochtoon voor op paspoort/ID zet, is dat meteen ook duidelijker werken bij criminaliteitsregistratie.

 12. 16

  Joram denkt wellicht te kunnen scoren, met wat parallellen in de geschiedenis van het Duitsland in de jaren 1937. Daar was dezelfde soort van propaganda: uitsluiting en marginaliseren van mensen, het onderscheid maken in eerste- en tweederangsburgers, dezelfde link gekoppeld met criminaliteit, dezelfde wil om die gewraakte mensen naar elders te deporteren en wie weet wat voor duisters men nog meer in petto voor ze heeft. Zo was het ooit eens en iedereen die op 6 juni 1944 de stranden van Normandië wisten het ook ook al wilden ze het niet eens weten. Joram misschien daarom ook niet. Niemand bij zijn volle verstand zou zoeites nogmaals weer willen meemaken? Nee, ik denk niet dat Joram zo dom zou zijn. Volgens mij heeft hij gewoon de opdracht van zijn politieke baas gekregen om wat stennis te veroorzaken. De aandacht afleiden van wat? Van wat echt belangrijk is om vooruit te komen: gewoon zoeken naar en vinden van een samenleving waar men eerlijk en prettig met elkaar overweg kan en de kost verdienen. Meer willen we niet. En vooral geen fluitende kogels op een zandig strand noch enig politiek gebral.