Quote van de Dag: Demoniserende redenen

[qvdd]

“Het is niet aan de orde, omdat ze ons al hebben uitgesloten. Dus dat is een als/dan-vraag die ik niet ga beantwoorden. De kans op samenwerking lijkt me wel bijna nihil. Erger is dat ze ons niet om programmatische redenen, maar vooral om demoniserende redenen uitsluiten.”

Aldus Wilders op de vraag of hij samenwerkingsmogelijkheden ziet met de linkse partijen. Lees het hele interview op nu.nl.

 1. 2

  Lachen met Geert?

  Ik krijg steeds meer het idee dat hij de bliksemafleider is van de VVD, de toekomstige grootste partij. De verrechtsing is er doorheen.

 2. 3

  Wat zijn “demoniserende redenen”?

  Daarnaast vind ik twee andere dingen uit het interview opmerkelijk te noemen. Ten eerste dat hij zichzelf niet xenofoob vindt. Als je zo’n bak stront over vreemdelingen uitstort en er allerlei doemscenario’s bijhaalt, heb dan ook gewoon de ballen om te zeggen dat je proud to be xenofoob bent en dat je daar goede redenen toe hebt.
  En ten tweede dat hij zich blijkbaar geen raad weet met het feit dat Cohen verantwoordelijk is voor de huidige aangescherpte asielwetgeving:

  “[Cohen’s wetgeving] heeft even effect gehad, maar daarna is het weer de foute kant op gegaan. Sinds 2000 zijn 1,2 miljoen immigranten ons land binnengekomen.”

  “Zo werkt linkse politiek. Zogenaamd worden mensen afgewezen, maar als die mensen maar genoeg procedures starten, komt er altijd weer een Cohen die met een generaal pardon gaat strooien.”

  Kortom: hij pakt Cohen op het beleid van zijn opvolgers. Jaaa-ja.