Quote van de Dag: Christenunie tegen islam

[qvdd]

De ChristenUnie gaat een hardere koers varen tegen de islam. Onder de nieuwe leider, Arie Slob, zal de koers naar rechts worden verlegd om kiezers terug te winnen.

„Wij staan voor de vrijheid van godsdienst, maar als mensen die hier naartoe komen onze vrijheden niet respecteren, of het nou gaat om homorechten, vrouwenrechten of die van andersgelovigen, moet er opgetreden worden.” Slob wil ook een harder standpunt innemen tegen islamitische dictaturen. „We moeten die twee zaken met elkaar verbinden.”

CU gaat ook meer inzetten op het thema minder overheid, meer samenleving.

De ChristenUnie kiest voor rechts. Met concurrenten CDA en SGP gaat zij in zelfde vijver vissen, maar dat is goed want ook Jesus was een visser.

 1. 2

  Het blijft bij de ChristenUnie natuurlijk ook ‘onze vrijheid’ om homoseks als pervers en zondig af te wijzen – als je een autochtone christen bent. Voor bruine moslims gelden immers andere regels.

  Yvette Lont? Tja, die valt tussen wal en schip…

 2. 3

  “Het blijft bij de ChristenUnie natuurlijk ook ‘onze vrijheid’ om homoseks als pervers en zondig af te wijzen – als je een autochtone christen bent. Voor bruine moslims gelden immers andere regels.”

  Vertel.

 3. 4

  Selectieve quote van de dag?

  Zelf lees ik de Telegraaf niet, maar ik zag een wel heel ander bericht op NOS. Is dit een spin van de Telegraaf of heeft de NOS ongelijk?

  Slob: roer ChristenUnie gaat niet radicaal om

  http://nos.nl/artikel/240407-slob-roer-christenunie-gaat-niet-radicaal-om.html

  Ik denk dat het een Telegraag spin is (spijtig kan ik het hele artikel niet lezen op de website van de Telegraaf), het enige in de QvdD wat echt door Slob gezegd is, is het volgende:
  “Wij staan voor de vrijheid van godsdienst, maar als mensen die hier naartoe komen onze vrijheden niet respecteren, of het nou gaat om homorechten, vrouwenrechten of die van andersgelovigen, moet er opgetreden worden” en “We moeten die twee zaken [Islamitische dictaturen en intolerante moslims?] met elkaar verbinden.”, de rest is een quote van de Telegraaf.

 4. 5

  Overigens wist ik niet dat GC een Telegraaf spreekbuis was.

  Is dit een nieuw initiatief om de kloof tussen linkse nieuwe media en rechtse oude media te overbruggen?

 5. 6

  Ha, ha, GC de kloof overbruggen met de Telgraaf? Nou nee, niet echt. Maar misschien heb je gelijk en is het een Telegraaf spin, maar ook in filmpje waar je naar linkt wordt duidelijk dat men een stap terug doet, meer wil zich meer richten op de “orthodoxe christen”.
  Het was maar een kort stukje en de Telegraaf zal er waarschijnlijk wel de krenten (vanuit hun optiek) uit gehaald hebben, vooral de anti-Islam koers benadrukkend.

 6. 7

  Hmm, ik zie dat het NOS artikel ook veranderd is.

  Toen ik het las, zaterdagmiddag, was de strekking (uit het hoofd):

  Slob zegt tegen de rechtse leden, we blijven christelijk-sociaal, ook al noemen we ons christelijk vanaf nu. Ook al kost dat ons stemmen.
  Als we willen dat Islamitische landen tolerant zijn tegen Christenen, dan moeten wij tolerant zijn tegen moslims. Dus de ChristenUnie blijft voor volledige godsdientsvrijheid en stemt ook in met de bouw van moskeeën, en zal ook dichterbij D66 blijven dan de PVV.

  Maar misschien is het in de loop van de dag veranderd? Op NRC las ik dat er wat rechtse moties waren aangenomen.

  The proof is in the pudding. We zullen zien hoe ze stemmen de komende jaren.