Quote van de Dag: Bemiddelen

[qvdd]

“Ik ben niet betrokken geweest bij een eventuele pro- Marcouch-beweging. En dat ik op zondag heb gezegd dat een bestuurscrisis dreigde was niet om de acht bestuurders die voor meer keuze waren onder druk te zetten. Ik zei het tegen alle bestuurders, ook de drie die dreigden met opstappen. Dat die acht het anders hebben opgevat, daar kan ik weinig aan doen.”

PvdA-partijvoorzitter Lilianne Ploumen wast haar handen in onschuld na een intern rapport over de strijd tussen Ahmed Marcouch en Achmed Baâdoud om het lijsttrekkerschap van Amsterdam Nieuw-West. Een intern conflict over wie zich kandidaat mocht stellen – alleen Marcouch of toch ook Baâdoud – zou door haar bemiddeld worden, maar al snel zou ze de kant van Marcouch hebben gekozen, en zo de partijregels hebben genegeerd.

 1. 1

  Gisteren las ik in het Parool dat haar kop mag rollen. Helaas niets gevonden op hun site. Het argument was dat ze partijdig was, statuutregels heeft overtreden, en nog wat.

  Persoonlijk heb ik geen goed gevoel over de mevrouw. Ze leeft in een bepaald wereldje gezien haar cv, en juist bij de PvdA is iemand nodig die kan bij de mensen langs gaat zoals Ome Koos en Tante José. Niet haudain gedrag, maar contact maken met de mensen die al of nog gaan weglopen bij de PvdA.

 2. 2

  Maar van alle beschuldigingen van De Volkskrant blijft dus niet staan. Het tegendeel lijkt zelfs waar: geen revolutie van onder af, maar een proberen door te drukken van bovenaf.

 3. 3

  @2. Gelukkig is de VK een uiterst betrouwbaar medium, die zeker een zeer objectieve mening geeft over het rapport. De VK is vaak niet meer dan een aanhangsel van het politieke spel, zonder hun politieke vriendjes (insiders) hebben zij ook weinig te melden dan herhalingen, eeuwige debatten over standpunten die zijn overgenuanceerd en uitgerelativeerd en enige vorm van sensatie wat de ‘kritische'(geindoctrineerde) lezer graag tot zich neemt.

 4. 4

  Journalisten of ze nu van de VK of Trouw zijn, zij interpreteren het bewuste rapport. Wij hebben vaak geen volledige inzage.