Quote van de Dag: Belangrijke opdracht

“Wij hebben een belangrijke opdracht voor u: voorkomen dat dit land ooit met een premier Pechtold wordt opgezadeld. Da’s minder moeilijk dan het lijkt, overigens. Die partij hangt immers van politieke correctheid en eurofederalisme aan elkaar (‘landverradersinstincten’ noemde mijn opa dat). Daar gaan we de komende maanden dus eens lekker op schieten, net zo lang tot ze weer onder de, pak ‘em beet, tien zetels zijn teruggebracht.”

Joshua Livestro geeft een opdracht mee aan zijn schrijvers en lezers op de Digitale Standaard: D66 moet dood.

 1. 3

  @2 Ja, zo ken ik er ook nog wel een paar: de D van Democratisch in CDA heeft Balkie ook al vaak genoeg aan zijn laars gelapt. De A in PvdA is ook niks meer waard. De V voor vrijheid bij de VVD en PVV geldt alleen voor roomblanke mensen. En die laatste is niet eens een partij (dus schrap die P ook maar. Hoezo Christen Unie; gezien de verdeeldheid over bv homoseksualiteit, enz.

 2. 4

  Om geheel andere redenen ben ik D66 ook allang zat. Een meewaaier. Ze regeren net zo gemakkelijk over rechts dan over links. En hebben weinig van hun oprichtingsidealen nog waargemaakt.

 3. 6

  @5 Mijn punt is dat in ons veel-partijenstelsel het heel moeilijk is om je ideologische kernpunten gerealiseerd te krijgen. De SP heeft, zich dat realiserende, ook al haar we-stappen-uit-de-NAVO programmapunt laten varen.

  Het lijkt me goed om na de volgende verkiezingen een kabinet met iig PVV, SP en GL erin te vormen: dan hebben we weer drie partij-leiders die nog nooit eerder regeringsverantwoordelijkheid hebben gedragen om aan het rijtje “leugenaars” toe te voegen [/sarcasme]

 4. 8

  @Teun
  VVD en PVV alleen voor roomblanke mensen? Dat is echt een hele domme opmerking. De PVV heeft enkel iets tegen de Islam. Je hoort ze nooit klagen over andere godsdiensten. Ik neem aan dat je niet zoooo dom bent dat je denkt dat alle Moslims niet-blank zijn en iedereen die iets anders dan Moslim is room-blank is. Wat een mongool ben je, dat je op zo’n belachelijke manier groepen mensen in feite voor racist uitmaakt. Want “alleen room-blank” is racistisch, maar iets tegen 1 geloof hebben is niet racistisch.

 5. 9

  @6: Het schrappen van een programmapunt voor de verkiezingen lijkt me van een iets andere orde dan het grote kernpunt van je partij terzijde schuiven, door de regels van het spel te veranderen nadat je gekozen bent, om je eigen plannetje te redden.

 6. 10

  Mijn opa noemde de mensen, die hem voor de oorlog voor landverrader uitmaakten, tijdens en na de oorlog steevast collaborateurs.

  @Ali: of je je afkeer van een hele groep mensen nu op ras, religie of schoenmaat baseert maakt niet zo veel uit, hoor. In al die gevallen beoordeel je mensen op vooroordelen en niet als individu. Het is wel grappig, dat je klaagt over het feit, dat iemand anders hele groepen mensen over één kam scheert, terwijl je dat zelf ook doet.

 7. 11

  Hier was ik dus bij.

  Hier was geen sprake van inspraak, hier stond een duurbetaalde consultant in opdracht van Pechtold te vertellen hoe mooi zo’n Light Rail in één of andere Duitse stad wel niet was gelukt.

  Op argumenten van bewoners werd niet ingegaan. Zie bijvoorbeeld puntje 6a. Een lichte trein kan wel gemeng met fietsers door een drukke winkelstraat, maar niet 2x een hoofdverkeersader kruisen omdat dat onveilig zou zijn.
  Een referendum over dit tracé zou zonder twijfel negatief voor Pechtold
  zijn uitgevallen.

  Dit is het meest sprekende voorbeeld van de leugens van Democraat Pechtold, en de reden dat ik acuut uitslag krijg van mensen die hem zo’n redelijk alternatief vinden.

 8. 12

  Ik wil hier even officieel verkondigen dat op het moment dat DDS hun anti-D66-campagne aankondigde mijn D66bashweek eindigde. Ik wil niet in hetzelfde kamp zitten als die mensen.

  Het goede nieuws is dat het daarom weer GroenLinksbashweek is, en inhoudelijk is dat toch hetzelfde.

 9. 13

  Nou vind ik D66 een vrij kleurloze partij en Pechtold een weinig aansprekend leider. Ik ben links-liberaal en constateer altijd dat GL én linkser én liberaler is dan D66. Maar net dat eurofederalisme vind ik juist wel een aantrekkelijk punt. Ben ik nu ook een landverrader?

 10. 16

  @8 Tjeezz Ali; gaat het een beetje? Let je een beetje op je bloeddruk, jongen? Moet ik ook alles uitleggen? En vanwaar die boosheid om een beetje retoriek? Tjonge-jonge…

 11. 18

  @14: GL krijgt altijd net iets meer punten van homo- en vrouwenrechtenorganisaties dan D66 (die ook wel sterk zijn op dat punt) en is ook op het gebied van immigratiebeleid veel liberaler.

 12. 19

  @18: en heeft ook een veel beter trackrecord (zeker in stemgedrag in de 2e Kamer en daar gaat het toch om) als het gaat om de burgerrechten. In die zin is het zelfs verreweg de meest liberale partij van Nederland.

 13. 23

  @21: Men heeft hierboven uitgebreid uit de doeken gedaan dat GroenLinks groener, liberaler, linkser en eerlijker is dan D66.

  Zit je vastgeroest ofzo?