Quote du Jour | Hulp blijft

Quote du Jour “Aid flows must be maintained. Today’s meeting of ministers was unanimous in that regard. The World Bank has to protect the poor and vulnerable in the context of the global financial crisis.” (AP)

Wereldbankpresident Robert Zoellick en Mexicaans minister van Financiën Agustin Carstens laten horen dat de Wereldbank vastberaden is de arme landen niet de dupe te laten worden van de financiële crisis. In een gezamenlijke verklaring beloofden de ministers die het bestuur van de bank vormen (waaronder ook Bert Koenders) unaniem alle eerder toegezegde steun aan ontwikkelingslanden te voldoen. Door de teruglopende economische groei zijn dit jaar al meer dan honderd miljoen mensen onder de armoedegrens terechtgekomen.

De miljarden steun voor de banksector gaat dus niet ten koste van ontwikkelingshulp, misschien dan toch ten koste van duurzame energie en klimaatbeleid? Of zijn andere goede doelen: Defensie, Weg & Waterbouw, Onderwijs, Meer Blauw op Straat, Olympische Spelen 2028 soms de pineut?

  1. 1

    Liever geen ontwikkelingshulp. Liever direct kunnen handelen met mensen zonder tussenkomst van corrupte dictators en handelsbarrieres. En al helemaal liever geen goede-bedoelingen-mensen die een ‘bank’ oprichten.